Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sw pro přehrání jpg jako video

Zdravím, můžete někdo doporučit jednoduchý freeware program, který by uměl z cca 4OO-600 jpg fotek udělat video? Mělo by být možné nastavit rychlost střídání snímků, snímky by měly přecházet plynule jeden do druhého(něco na způsob morphingu, bez jakýchkoli dalších efektů), mělo by být možné vložit zvukovou stopu a výsledek by měl vylézt v nějakém videoformátu, nejlépe avi. Nebo by stačilo, aby to uměl sám zobrazit v celoobrazovkovém režimu, ani by to pak nemusel převádět do videoformátu. Kdysi jsem něco takového měl, ale je to už dávno a nepamatuji si, jak se to jmenovalo.

Předmět Autor Datum
ffdiaporama.tuxfamily.org
miroslav 25.04.2016 21:06
miroslav
Zkusil jsem, ale je to asi určené jen k prohlížení fotek, příp. k vytváření prezentací. Nejde totiž…
J-K 26.04.2016 12:41
J-K
Windows Movie Maker, Zoner Photo studio, Fast Stone Image Viewer (ty poslední dva promítání pouze ve…
leo 26.04.2016 08:23
leo
S Movie Makerem jsem to ještě jednou zkusil a nakonec se zadařilo. Ten efekt samotného morphingu z o…
J-K 27.04.2016 21:08
J-K
Tak ani movie maker nepotěšil. Že mě přivítalo zrůdné rozhraní stylu ribbon, jako je v malování win7…
J-K 26.04.2016 19:11
J-K
Možno by postačilo otvoriť zložku s obrázkami a kliknúť na tlačítko "prezentácia" (Win7): [25815-sn…
pme 26.04.2016 19:22
pme
Ad J-K: Pletete dohromady efekty a přechody. Obyčejná prolínačka (ve WMM nazvaná Prolnout) je v zálo…
leo 28.04.2016 08:12
leo
Jak jsem psal, už jsem to našel. V záložce "animace". poslední
J-K 28.04.2016 12:31
J-K

Zkusil jsem, ale je to asi určené jen k prohlížení fotek, příp. k vytváření prezentací. Nejde totiž nastavit mezera mezi snímky menší než 0,5s, takže výsledek je pro vytvoření sekvence jako plynulého toku nepoužitelný. Zkusím stáhnout ten movie maker.

S Movie Makerem jsem to ještě jednou zkusil a nakonec se zadařilo. Ten efekt samotného morphingu z obrázku do obrázku není v záložce "vizuální efekty", kde jsem ho poprvé hledal, ale v záložce "animace">"rozložit">"prolínání". Beru tedy WMM na milost a díky za tip.

Tak ani movie maker nepotěšil. Že mě přivítalo zrůdné rozhraní stylu ribbon, jako je v malování win7, jsem překousl a dal si afirmaci, že za podpory lehčích sedativ se tím nějak proderu. Ale efekty jsou bohužel i přes svou pestrost opět nepoužitelné, protože neumí přechod bez dalších efektů POUZE z předchozího obrázku. Nejbližší způsob morphingu je jen s efektem startu z černé nebo z bílé, což opět nelze pro vytvoření plynulé sekvence použít. Možnosti časování už jsem ani nehledal.

Takže jsem přesně tam, kde jsem být nechtěl. V procesu hledání>stahování>instalace>zkoušení>zklamání>smaz ání
Ale takovýto styl metodou pokus-omyl zvládnu i sám, na to nepotřebuji rady. Našel by se tady prosím někdo, kdo by skutečně a PRAKTICKY znal program, který by uměl to co je uvadeno v mém dotazu?
Pohledal jsem ve svém archivu a našel prográmek Sqirlz Morph z roku asi 2005, o velikosti cca 2MB, který přesně toto umí. Neumí však vkládat audiostopu, což by tolik nevadilo, ale nějak se při takovém množství fotek zadýchává a zamrzá. Škoda, kdyby takový jednoduchý prográmek měl vyřešenou práci s pamětí odpovídající dnešku, byl by ideální. Ale už se ani nevyvíjí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru