Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se chránit proti ransomware?

nemám žádný .bat ani av, viry jaksi nevedu: dělám pod omezeným účtem, zásadně neinstaluju nic podezřelého, vybírám zdroje odkud se stahuje, sleduju chování systému.
odpovídal jsem jen na dotaz, jak to řešit. test na ransomware: předpokládám, že by posloužil některý jednoúčelový nástroj třeba z http://support.kaspersky.com/viruses/utility

av nic nenajdou, protože degenerují kinder"haxoři", kteří se vrhli na jednodušší a výdělečnější adware. viry prakticky došly.
ransomware je nepříjemným oživením scény. autoři to mají zjednodušené tím, že jen modifikují publikované verze. éra spyware je poučila, že se nemusí skrývat jako viry, uživatelé je stejně nenajdou. respektive mnohdy jde o součást softu, který si uživatel instaluje dobrovolně.

Dnes sa vyuzivaju aj take netradicne veci ... Alebo spustanie priamo v RAM
to je hodně netradiční, to by odhalil jen rezidentní antivir - asi posledních 20 let.
ad viry v zipu: serou mě samorozbalovací archívy *.exe - zip jde přejmenovat, rar mažu.

vzhledem k prasečím vlastnostem nových office, kdy je nutno vypínat makrozabezpečení, aby šlo vůbec otevřít starší soubory + zároveň když je už nemožné nainstalovat ms office bez podpory vbskriptů, jsou dnes office dokumenty (třeba ppt) ideální cestou k šíření virů - a tudy se taky šíří.

zapis novych suborov /ale nie prepis a mazanie/
to se trochu vylučuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny