Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC sestava a příslušenství splňující požadavky

Zdravím, přemýšlím o tom, že bych si setavil PC. Bohužel nemám téměř žádný přehled, protože jsem byl dlouhou dobu konzolista, ale aspoň mám představu, tak mi snad někdo poradí. :) Důvodů proč chci přejít na PC z PS4 + TV a NTB je hned několik, což jsou v podstatě požadavky:
1.Hlavním důvodem je, že bych se začít věnovat grafice a tak přemýšlím o předplatném Adobe CC a rád bych aby byla práce v programech plynulá. A také abych mohl provozovat plynulý multitasking at už budu hrát třeba poker ve více oknech nebo cokoliv jiného. Navíc jsem chvíli uvažoval i o programování a po zkušenostech s vývojářským prostředím na mém starém notebooku mě to už přešlo. :-/
2.Dalším důvodem je, že už tolik nehraji hry a cena her je vyšší v porovnání s pc, takže bych chtěl jen jakousi alternativu, v podobě dvou gamepadů a abych si mohl zahrát hry jako fifa (nhl budu muset oželit), když přijde kamarád, přičemž bych chtěl dosáhnout minimálně stejného cyklu jako u konzole na maximální rozlišení. A co se týče přehrávání a sledování 3D tv, tak stejně asi kvůli malé úhlopříčce musím pro požitek sedět před ní a tak mi jde o to, aby si grafická karta poradila minimálně s přehrávání Full HD (ale asi by bylo do budoucna lepší už 4K i vzhledem k grafice viz.výše) a základní deska podporovala aspon 5.1 či 7.1 zvuk, takže budu moct připojit 5.1 repráky na stole a za stolem kvůli kanálům, ale ne kvůli výkonu.
Abych to shrnul jde o to, že si nemohu dovolit koupit výkonné PC přičemž by měl nebo a ještě financovat PS, takže po prodeji a příplatku bych se mohl dostat na +- 30 000 Kč (možná kdybych sehnal v létě brigádu, tak i o něco víc). Jde za to sestavit požadovaný počítač i s příslušenstvím nebo je to v této cenové relaci nereálné? A případně jaký harware by jste mi doporučili? Děkuji za případné rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny