Předmět Autor Datum
podle mě není moc co řešit. existuje pár velkých dovozců (datart, autocont, ...) a sto nebo tisíc ob… poslední
lední brtník 20.05.2007 23:01
lední brtník

podle mě není moc co řešit.
existuje pár velkých dovozců (datart, autocont, ...) a sto nebo tisíc obyvákových prodejců, co mají pouze aplikaci netový obchod a dealerské ceníky od těchto velkododavatelů. příklad: necháš si najít konkrétní výrobek a vypadávají ti podobné stránky různých obchodníků. na faktuře v balíku ostatně uvidíš tento netový obchod, na dodáku pak i původní sklad u velkododavatele.
vybereš si který i-krám chceš, objednáš, dpd ti to doveze až pod nos, buď platíš převodem předem (většinou pohodlnější) nebo dobírkou při převzetí zboží.
velkodovozci jim moc nekonkurují cenami, koncové ceny mívají vyšší nebo vůbec nedodávají.

serióznost dnes ověříš jednoduše: už musí mít všichni povinně uvedeno existující ičo na stránkách. čili viz výš - je to jedno.

přeskočil jsem v úvaze pár středních obchodníků, co si dělají dovoz i koncový prodej sami (czechcomputer, alza, alfacomp, cybex, ...), ale ti jsou známí a zavedení, na ty se neptáš. a jsou spíš specialisti na určitý sortiment (pc).

edit: tak jsem dnes našel více netových obchodů bez ičo, občas schovaní jen za mail. toho obchodníka nemá cenu za týden nahánět po druhém nebo třetím obyváku, takové bez pořádného kontaktu na ně prostě nebrat.

edit2: pochopitelně kupuju i podle ceny, podle toho že ta firma se nikde neschovává, že se dá u ní platit bankovním převodem, že má třeba podrobnější údaje u výrobku než konkurence.
a krámy které by mohly být potenciálně reklamovatelné, kupuju radši u živého obchodníka v místě (ale na to se neptáš).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru