Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak zjistit ip serveru poštovní schránky

Nabídnuté řešení nepochopil kromě tebe snad nikdo další, kromě pár výjimek, ale co jsem z něho pochopil já, že řeší zálohování PC, a ne běžnou práci na něm přes omezené účty. Poštěkáváš tady spíše ty, ale konkrétní řešení na danou situaci nabídnout nedokážeš.

Připomínám, že daný PC nemám na parádu, je na práci a musí dělat to co já potřebuji, je funkční již přes 10 let a bez přeinstalace, celkem zvládá požadavky na ně kladené, byť se již trochu zadýchává a virus jsem na něm měl 1x, když jsem si nevšiml, že se vypnul MS Security Essentials. Bohužel to byl hned ransomware, který zašifroval celý PC.

To všechno zvládá s mým šéfovským admin účtem a 1-X zaměstnaneckých účtů bez jakýchkoliv problémů a excesů, kromě té jediné výjimky s ransomware virem. Jelikož se ale tady v každém druhém vlákně doporučuje používání omezených účtů, zaujímá mě, jestli lze podobné požadavky řešit s jenom omezenými účty a nakolik by to zabránilo spuštění ransom viru nebo aspoň snížilo škody od podobného napadení.

Edit: A ano, již 13 let mám XP Home (oficiálně a dokonce i s instalačním diskem) a teď už to kvůli vyzkoušení pár nápadů měnit nebudu!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny