Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Môžem opraviť chybu spôsobenú v module ntdll? Delphi 6

To, že to spadlo v ntdll, neznamená, že chyba je v ntdll. Bude to pravdepodobne spôsobené napr. volaním funkcie systému s nesprávnym parametrom a pod.

K nájdeniu príčiny potrebuješ súbor s výpisom pamäte procesu (.dmp súbor) v čase, keď zlyhá. Ten sa dá vytvoriť buď v správcovi úloh alebo je možné nastaviť v registroch, aby sa vytváral automaticky pri každom páde.

V dump-e budeš vidieť stack trace. Na to, aby si vedel z neho určiť, na ktorom riadku to spadlo, budeš potrebovať ešte súbor so symbolmi pre ladenie. Keďže je to Delphi, tak tam budeš musieť ešte prehnať ten ich MAP súbor, aby si získal klasický PDB formát.

Či má zmysel sa s tým trápiť, je tvoje rozhodnutie. My čo sme mali Delphi aplikáciu (tiež fungovala všade od XP okrem pár vyvolených PC), tak sme ju občas chodili ladiť aj ku klientom a vždy to bol boj. Väčšinou šlo o počítače v takom rozhasenom stave, kde nešiel nainštalovať ani .NET Framework.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny