Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem (Ne)zobrazování obrázků v MS Wordu

Mám problém s MS Wordem. Když do dokumentu vložím jakýkoliv obrázek, tak sice tam je, ale nezobrazuje se ani ohraničení ani obrázek, prostě na místě, kde je obrázek, je bílá plocha. A také rolování v dokumentu je děsně pomalé. Když udělám úpravu s vloženým obrázkem, tak se zobrazí, ale jakmile posunu dokument tak, že obrázek se dostane mimo viditelnost, tak zase zmizí. Už jsem zkoušel různá nastavení v Nástroje > Možnosti > Zobrazení, ale bezvýsledně. Obrázky v jiném softu (Excel, atd.)se zobrazují bez problémů. Dokáže někdo poradit. Předem dík.

Předmět Autor Datum
Verze MS Wordu je tajná? Dříve se obrázky zobrazovaly správně? Zkoušel jsi MS Office přeinstalovat?…
host 22.05.2007 16:23
host
Mám MS Word 2002. Obrázky se mi od instalece nezobrazují. MS Office jsem nezkoušel přeinstalovat. Lz…
Baraka 22.05.2007 17:15
Baraka
zkontroluj si u obrázků jak je nastaveno zarovnání/obtékání nebo co všechno z možností formátování j…
lední brtník 22.05.2007 17:25
lední brtník
Nie su tie obrazky bitmapy? Nie su prilis velke? Aka je graf. karty v PC, resp. akou pamatou disponu…
senior 22.05.2007 17:29
senior
Tak uz jsem to vyresil. Nainstaloval jsem si starsi verzi MS Office :-p a problem je FUC. Kazdopadne… poslední
Baraka 24.05.2007 09:42
Baraka

Mám MS Word 2002. Obrázky se mi od instalece nezobrazují. MS Office jsem nezkoušel přeinstalovat. Lze přeinstalovat pouze samotný Word, nebo jen celý Office? Podporu výrobce nerad používám, ještě nikdy mi žádný výrobce neporadil dobře. Nemluvě o tom, že při "on-line supportu" nestíhám blokovat pokus o vstup do systému. Na uvedeném linku je stejný text, jako v nápovědě při řešení potíží, to vše jsem již vyzkoušel.

zkontroluj si u obrázků jak je nastaveno zarovnání/obtékání nebo co všechno z možností formátování je šedě.

pokud vložíš obrázek jako soubor z disku, chová se normálně, zabírá v souboru "původní" velikost (jako rozbalená bitmapa, s původní barevnou hloubkou, můžeš řídit formátování obrázku.

nejhorší nápad je vložit ho přes schránku - ms office ani po 15 letech neumí zacházet s obrázky, přiřadí jim 16miliónů barev palety se kterou si neumí nijak poradit, a rázem ukládáš megabajtové dokumenty. office 2003 proti starším verzím už snad konečně nezkreslují paletu použitých barev (což umělo ami pro před víc než 10 lety).

při vložení přes schránku je možné experimentovat s nabídkou "vložit jinak", protože stejný obrázek mívá po vložení kupodivu různé velikosti a jak už jsem psal - nemá povolené všechny možnosti formátování. verze 2003 se přitom chová jinak než starší verze 2000 (ale rozhodně ne lépe).

to že grafika v office je pro microsoft dodnes velkou záhadou, způsobuje že stejně velké obrázky (v pixelech) s různou barevnou hloubkou nebo s různou příponou (mime-typem) vloží do dokumentu jinak velké.

čili: zkus se vyhnout vkládání přes schránku, nebo vkládej obrázky rozumné velikosti, bez potřeby zmenšovat o desítky procent.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru