Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blíží se můj harddisk ke konci?

Mám notebook, Lenovo Ideapad G500, asi 2 roky, ale poslední rok jsem s ním hodně (2h 2x týdně) cestoval. OS - win 8.1

První modrou smrt jsem měl asi tak před měsícem, krátce po nahrání systému (obrazovka s "Kernel inpage error", bez parametru). Poté bylo nutno PC restartovat. Stejné obrazovky se mi však ukazovali stále častěji a častěji, občas doprovázené cvaknutím uvnitř PC. Typické je to při nahrávání hry nebo systému.

Podle internetových článků je tato obrazovka typická pro 3 chyby - 1. Chybný nastavení BIOS - nezkoušel jsem, ale notebook si prošel celkovým obnovením do "továrního" nastavení, dle programu od Lenova - One Key Recovery. 2. Chyba RAM (nevím jak vyloučit)
3. Chybný Harddisk - vzhledem k cvaknutím, při spadnutí tam, kde se HDD používá si myslím, že by to mohlo být ono, ale nechce se mi zbytečně platit za nový, když 100% nevím, že je to jím. Dalším argumentem je výpis z HD Tune:
http://www.jpeg.cz/images/2016/05/20/C12ej.png
http://www.jpeg.cz/images/2016/05/20/d3HU.png
Podle internetového návodu jsem zkoušel "Obnova Harddisku" od Microsoftu. Nepomohla. Jednou se mi počítač zacyklil při nahrávání, psalo to něco v tom smyslu, že OS nelze nahrát, druhým krokem byla obnova, na které se však PC zasekl, pomohl velice hrubý restart - vyndat a zandat baterii. Počítač zvládne několik hodin s funkčním Google chrome, proto se domnívám, že RAM to nebude.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny