Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr mobilu

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně nákupu mobilního telefonu. Preferuji s androidem, na který jsem zvyklý a velkou prioritou je pro mě velikost. Hledám nějaký menší kousek. Řekněme poměr mezi velikost/cena/výkon/zpracování :) Nějaký takový ideální průnik. V ceně řekněme do 7000kč. Mobil je pro mě spotřební zboží, více dávat nechci, ale pokud je za 8000kč nějaký výrazně lepší, klidně ho zmiňte. Na vzhledu mi prakticky nezáleží. Stejně tak pro mě není tak prioritní foťák.

Nechal jsem si vyjet na heurece mobily v dané velikosti a favorita mám Sony Xperia Z3 compact, který je ještě relativně malý a dle specifikace výkonný. Ale o spolehlivosti a zpracování netuším nic. Ale to o žádném, proto se chci poradit.

Jsou ale lepší možnosti? A pokud ano, proč? Zkuste prosím ke konkrétnímu telefonu říci, v čem je lepší...třeba ve zpracování, vyladěnosti apod. Věta "kup LG" mi moc v rozhodování nepomůže :)

Díky a hezký večer přeji

Předmět Autor Datum
Ako pomer cena:výkon je Sony Xperia Z3 compact dobrý ,,favorit" Je pomerne výkonný aj v dnešnej dobe…
GTXforce 03.06.2016 11:37
GTXforce
Jediné co by mě možná odrazovalo,jsou ty vyšší verze Androidu 5 a 6. Na ty se vyskytují dost připomí…
pedrosso 03.06.2016 11:49
pedrosso
Alebo som našiel ešte jedného favorita--> Samsung A3 2016 Je o niečo menej výkonnejší než Sony Xper…
GTXforce 03.06.2016 11:48
GTXforce
Samsung ?? No, ... opatrně.
pedrosso 03.06.2016 11:51
pedrosso
:-D Viem, kam tým mierite, ale tieto nové samsungy už nie sú ako tie staré SGS3 či hrozný SGS5 mini.…
GTXforce 03.06.2016 11:59
GTXforce
Ano,souhlas. Často se ale stává,že přibude jedna,tři - více aplikací a drhne.
pedrosso 03.06.2016 12:14
pedrosso
Dival jsem se na nej, prakticky je to ma druha volba, ale z meho okoli na Samsunga v posledni dobe n…
helemese 03.06.2016 12:53
helemese
Ty všechny mobily,pokud do toho nedáš 20 klacků,si už jsou velmi podobné pajšlíkem. Je to jako u tel…
pedrosso 03.06.2016 12:55
pedrosso
Asi to tak bude. Na druhou stranu je to pro me jen spotrebni zbozi a neocekavam, ze ho po mne budou…
helemese 03.06.2016 13:00
helemese
Ano,taky si myslím,že se to tak odvíjí. Androidy jsou poslední dobou všechny stejně jiné a stejně po…
pedrosso 03.06.2016 13:27
pedrosso
Vsak ja si nedelam iluze. Pokud clovek chce odolny telefon, ma nastesti taky na vyber. Co si budeme…
helemese 03.06.2016 17:15
helemese
Z3C jsem měl. Asi tak měsíc. Jediné, co se mi na tom telefonu líbilo byl KitKat Android, protože te…
Kolikos 03.06.2016 11:51
Kolikos
Ako uviedol kolega hore,menší smartphone v tejto cenovej hladine a s malými rozmermi už ťažko nájdet…
GTXforce 03.06.2016 12:23
GTXforce
O rozpocet zas tolik nejde, ty palce me stvou vic. Nevim, jestli jsem opravdu jediny, ktery chce men…
helemese 03.06.2016 12:58
helemese
No,je to tak,že pokud na tom zařízení (ani se už nedá nazvat telefon) chceš sledovat videa,hrát hry… poslední
pedrosso 04.06.2016 18:06
pedrosso
Jak rikas, nejvetsi problem je nedostatek vyberu. Vsechno pres 5 palcu a to at sái kazdy rika co chc…
helemese 03.06.2016 12:52
helemese
Jo, WhatsApp funguje i na iOS.
Kolikos 03.06.2016 12:58
Kolikos
Zajímavá zkušenost. :-) Sám mám tři mobily ve stejné kategorii (iphone 6s, iphone Se a Sony Xperia Z…
flagman 04.06.2016 08:38
flagman

Ako pomer cena:výkon je Sony Xperia Z3 compact dobrý ,,favorit"
Je pomerne výkonný aj v dnešnej dobe (CPU Snapdragon 801,GPU Adreno 330), má šetrný HD displej, čo je veľké plus pre batériu, je vodeodolný (pre niekoho nepotrebné, pre puntičkárov jasná vec :-D ), má upgrade na najnovší android 6.0 marshmallow, 2GB ram čo je úplne dostačujúce (nepochopím zmysel 4GB a viac v mobile -_-), má slušný fotoaparát a celkovo je vyrobený z kvalitného materiálu.

Nakoľko som písal zväčša kladné veci tak tu si môžete prečítať pár záporných hodnotení užívateľov:

http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-xperia-z3- compact/recenze/#section

Jediné co by mě možná odrazovalo,jsou ty vyšší verze Androidu 5 a 6. Na ty se vyskytují dost připomínky na celkem malou pravomoc mikroSD arty i sekání aplikací.Možná je to jen tím,že uživatelé to cpou do telefonů,pro které to nebyl tovární Android.

Z3C jsem měl. Asi tak měsíc.

Jediné, co se mi na tom telefonu líbilo byl KitKat Android, protože ten systém byl úžasně odladěný. Lízátko tomu moc nepomohlo a docela se to zhoršilo.
Design sice pěkný, ale je tam nutnost nějakého krytu nebo minimálně folie na ty záda, jinak po chvilce používání bude nehorázně poškrábané. A jakmile něco takového pořídíš, design mobilu jde do kelu. Alespoň za mě.
Foťák za mě naprostá hrůza. Ten mobil dělal olejomalby a ne fotky. Neostré, přepálené fotky. Snažil jsem se jakkoliv to vyladit, používal jsem i jiné aplikace na focení ale bez úspěchu.
No a nakonec se začala loupat nějaká vrstva na čočce foťáku (asi antireflexní vrstva) a v servisu mi to neuznali na reklamaci, prý si za to můžu sám.

Také bych rád zmínil to, že končí Ztková řada, takže delší budoucí podpora asi moc nebude a vem v potaz i docela velkou poruchovost Sony mobilů.

Bohužel není na trhu žádný menší smartphone, pokud nechceš Apple.

Zkusit to ale můžeš.

Ako uviedol kolega hore,menší smartphone v tejto cenovej hladine a s malými rozmermi už ťažko nájdete na trhu. Keď-tak sa obzrieť po starších modeloch (2013-2014) alebo navýšiť rozpočet aspoň o 2000kč a uspokojiť sa s väčšími rozmermi (4,9-5,2 palca) keďže v dnešnej dobe sa ako kompaktný rozmer uvádza 5,0-5,2" palca u androidoch :-D a nie 4,0-4,5" ako v roku 2013/2014 :-D

Alebo tu je ďalšia možnosť, a to vyskúšať IOS alebo Windows phone...

O rozpocet zas tolik nejde, ty palce me stvou vic. Nevim, jestli jsem opravdu jediny, ktery chce mensi mobil, ze to vyrobci neustale zenou takhle nahoru. Asi jo...preci jen kdyby byla poptavka, bude i nabidka. Kdyz ale vidim nektere "plachty" co lidi nosi a jak jim to trci jeste nekolika cm z kapes...to je zoufale neprakticke. za chvili budeme telefonovat obouma rukama :-D

Nad jinym systemem pouvazuju, ale musim si o nich neco nastudovat.

No,je to tak,že pokud na tom zařízení (ani se už nedá nazvat telefon) chceš sledovat videa,hrát hry poslouchat muziku a oželíš telefonování,tak je 5.5 palců dobrá volba. K telefonování (pouze) sáhni k tlačítkové Nokii 225 a máš po problému. Pravdu máš,že kolikrát i baby z kabelky vytáhnou prkno a mluví do toho. Pohled fakt k pobavení.

Jak rikas, nejvetsi problem je nedostatek vyberu. Vsechno pres 5 palcu a to at sái kazdy rika co chce, je proste hodne. Na preneseni do prace jeste budiz, ale pokud s tim mam jet na koncert, na kolo...

O Design mi nejde a to tak, ze vubec a mym starym mobilem jsem vyfotil za posledni 3 roky asi dve fotky, takze tam je mne to taky jedno.

Velka poruchovost tam asi je. Lidi si v recenzich hodne stezuji na displej. Na druhou stranu u Samsungu mne prijde mnozstvi negativnich recenzi obdobne. Poruchove budou asi oba :)

Do Applu se mne moc jit nechce no. Nikdy jsem s nim nedelal a jsem zvyklej pouzivat se znamymi whatsapp apod. Nevim, jetli funguje i u IOS?

Zajímavá zkušenost. :-)
Sám mám tři mobily ve stejné kategorii (iphone 6s, iphone Se a Sony Xperia Z3 compact), nemohu si ho vynachválit, je pravda, že ho na fotky moc nepoužívám, ale v nouzi fotí dobře (asi jste měl nějakou špatnou řadu). Co se týče podpory a zad, tak toho se nebojím (záda po roce a něco používání drží, menší škrábance jsou, ale nejdou moc vidět; podpora bude, ale aktualizace na android 6 vidím někde v nekonečnu). Když by nezáleželo na ceně, tak bych spíše doporučil buď Iphone SE nebo levnější Iphone 5S či dokonce Iphone 6S, vyplatí se to, podpora tam je pořád. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru