Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AVerMedia Extreme Cap U3 - Natáčení přes druhý PC - Audio problém.

Dobrý den,

mám takový problém, teď nedávno jsem si pořídil AVerMediu Extreme Cap U3, což pro ty co nevědí, tak to je takový kus hardwaru na natáčení/streamování her.
S tím, že v momentální chvíli jsem se rozhodl tento hardware připojit pomocí USB k mému notebooku a pak pomocí HDMI jsem připojil do té avermedie obraz z mého stolního pc.
Co se týče toho samotného obrazu tak tam není sebemenší problém, protože na notebooku na kterým to pak zaznamenávám je ten obraz z toho stolního pc jak vínko, každopádně problém se týká audia.

Konkrétně jde o to, že po tom co připojím HDMI k mému stolnímu PC tak se mi na něm v "Zařízení pro přehrávání" ukáže nové zařízení, které se jmenuje "AVERMEDIA HD"(viz https://gyazo.com/a447a56433b65304002fec7d124e2a65 ) a které právě má přenášet to audio, což když tohle zařízení je nastavené jako výchozí tak ano, opravdu to to audio při natáčení zaznamenává, ale problém je takový, že když je tohle zařízení nastavené jako výchozí tak nemůžu nastavit zároveň jiné zařízení jako výchozí no a zkrátka řečeno nemůžu na tom mým stolním PC mít zapojené sluchátka, protože ty nejsou nastavené jako výchozí, tim pádem do nich pak nejde audio no a to audio vychází pouze z toho mého notebooku na kterém to zaznamenávám.

S tím, že když se pak rozhodnu jako výchozí zařízení nastavit třeba ta má sluchátka, tak v tu chvíli se to audio přestane přenášet, protože jsem zrušil to výchozí zařízení z "AVERMEDIA HD".

A tedy má otázka zní, zda někdo neví co s tím? Jde mi o to, aby jsem tedy na mém stolním PC slyšel audio ve sluchátkách no a zároveň, aby můj notebook na kterým to natáčím to audio dokázal zaznamenávat.
(už mě taky napadlo, že by jsem si ty sluchátka připojil k tomu notebooku a to audio bral z něho, ale problém je, že tam je většinou nějaký 2 sekundový delay no a s tím by opravdu hrát nešlo).

Doufám, že jsem dostatečně vysvětlil, kde je problém, snažím se to už vyřešit pár hodin, ale zatím stále neúspěšně ačkoliv očekávám, že se jedná o nějakou prkotinu.

Budu vděčný za každou radu!
Díky za přečtení a za případnou pomoc.

Předmět Autor Datum
to je úplne normálny jav pod windows,ten vie súčasne obsluhovať len jedno jediné východzie audio-zar…
audax 04.06.2016 18:24
audax
Tomuhle rozumím, ale zase na druhou stranu to nedává smysl, že by se to nedalo vyřešit nějak jednodu… poslední
Kajs01 04.06.2016 18:57
Kajs01

to je úplne normálny jav pod windows,ten vie súčasne obsluhovať len jedno jediné východzie audio-zariadenie......na to by si potreboval zaznamenávať audio s nejakou profi zvukovou kartou,ktorá umožní aj pod windowsom pomocou svojich ovládačov a integrovaného dsp čipu posielať audio do rôznych volitelných kanálov súčasne,samotný systém windows to nevie......

Tomuhle rozumím, ale zase na druhou stranu to nedává smysl, že by se to nedalo vyřešit nějak jednoduše, protože většinou se tato karta kombinuje s 2 počítači, kde jeden počítač na sebe vezme tu zátěž při zaznamenávání no a druhém počítači se normálně hraje bez lagů, což tím chci říct to, že se to takhle propojuje normálně a dost pochybuji o tom, že by se ostatní lidé, kteří si též tuto střihovou kartu pořídili, spokojili s tím, že to bude takhle složitě udělané co se týče audia. Respektive, když jsem teď hledal na internetu nějaký ten návod jak tohle vyřešit, tak jsem za celou dobu nenašel ani jeden příspěvěk, který by se tímto zabýval, takže pravděpodobně s tím nikdo nějak moc problém neměl a nebo měl, ale dokázal ho nějak vyřešit, ale nějak se mi nechce věřit, že by se to dalo vyřešit pouze pomocí nějaké té profi zvukové karty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru