Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blbne notebook. Zřejmě nefunguje grafika.

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně mého notebooku. Je to tento model: https://www.alza.cz/hp-pavilion-15-ab081nc-sunset- red-d2665732.htm?catid=18848814 jen s tím rozdílem, že místo 4GB RAM je zde 12GB RAM a místo Windows 8 je zde Windows 10.
Problém je následující. Notebook má dvě grafické karty a myslím si, že ta dedikovaná nefunguje, tak jak má. Vím, že notebook není herní platforma a nedají se od něho očekávat zázraky, ale i hry jako například Counter Strike: Global Offensive nebo starší assassíni (konkrétně AC: III), anebo z celkového hlediska obecně: starší hry, zde běží v průměru na patnáct snímků za sekundu, což je podle mě mizerné. Zkoušel jsem mnoho věcí, jak problém vyřešit, ale vůbec to nepomohlo. Např.: naistaloval jsem nejnovější ovladače grafické karty od AMD (nešlo), poté jsem zkoušel tedy oficiální ovladače od HP (také nešlo - samozřejmě, jsem neměl ovladače od AMD i HP najednou, vždy jsem předchozí poctivě odinstaloval), přiřadil jsem vše v přepínatelné grafice (myšleno náročnější aplikace) na vysoký výkon - ba i notebook běžel na vysoký výkon a vše bylo optimalizováno pro vysoký výkon. Stále nic. Dokonce jsem si stáhl i nějaké benchmarky, které sice dedikovanou grafiku našli, ale to je tak vše. Všechny aplikace běží na úsporný i vysoký výkon stejně a to i po jejich přiřazení. Posledním zoufalým krokem, který jsem zkusil byla čistá přeinstalace systému a též nic.
Nevím, co si počít. Ono čert vem hry, dokáži bez nich žít, ale potíže dělá i pouhé spuštění Youtube videa ve vyšší kvalitě (HD, FullHD). Často se mi stalo, že po spuštění párkrát blikla obrazovka, počítač spadl a poté nově naběhl s výstražným okénkem, že zařízení AMD přestalo pracovat. A třeba i po pár hodinách práce v textovém editoru je notebook horký a to i navzdory tomu, že používám i chladící podložku.
Notebook jsem zkoušel reklamovat u prodejce, kterým je soukromý podnikatel, ale setkal jsem se s neúspěchem. Slušně mě vždy odmítl a řekl, že peníze neuvidím v žádném případě. Velmi mě to mrzí, neboť u tohoto muže jsem počítač nekupoval já sám, ale můj dědeček, který mi ho následně daroval k narozeninám. Nyní dědu sprostě vydírá s tím, že ví, co je v notebooku špatně a že za šest tisíc jej opraví. Jednání tohoto muže mě opravdu štve a navíc, jeho znalosti jsou podle mě opravdu na nízké úrovni. Když jsem tu totiž řekl, že si myslím, že grafika zkrátka a jistě nefunguje, tak mě odpálkoval s tím, že funguje a že se to pozná tak, že se při startu počítače roztočí větráček. Upřímně, kterému počítači se při startu neroztočí větráček?
Opravdu jsem zoufalý a tak hledám pomoc tady. Pokud je zde tedy chyba za šest tisíc a je opravitelná, chtěl bych dořešit s vaší pomocí a nikoliv s pomocí toho zloděje.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny