Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náročnost CAD programů na hardware PC

Zdravím, jsem v prváku na strojírenské škole a pomalu na nás tlačí abychom začali s kreslením v CADu (konkrétně SolidWorks). Něco jsem zkoušel na školních PC, které jsou bohužel o pár levelů hardwarově lépe vybavené, než můj PC s 3gb RAM a dvoujádrovým CPU. Co jsem se díval, tak nikde jsem pořádně nenašel jak to je s HW nároky programů jako SolidWorks, AutoCAD atd. Někde píší o výkonných sestavách za cca 30 tis. a někde zase, že minimální požadavky jsou nějakých 2gb RAM. Moc se v tom nevyznám a tak by mě zajímala rada někoho zkušenějšího na to jak výkonný PC potřebuju, abych mohl pracovat v těchto programech do budoucna bez nějakých problémů ? Během následujících několika měsíců plánuji koupit novou sestavu, ale exituje nějaká šance, že to rozjedu i na mém stávajícím PC ?

Intel Pentium Duo E2200 (2,2ghz)
AMD Radeon HD 6730 2gb
RAM 3gb

Děkuji :)

Předmět Autor Datum
každý CAD má svoje špecifické nároky a vie využiť rôzne hw akcelerované fičúry profi grafických čipo…
audax 12.06.2016 06:10
audax
Konečně v tom mám trochu jasno :) Děkuji
martinp25 16.06.2016 20:59
martinp25
na tvojom pc to spustis, ovsem otacanie 3D sceny alebo objektov bude sekave, zalagovane a kvoli nedo…
shiro 12.06.2016 08:56
shiro
Děkuji za odpověď :)
martinp25 16.06.2016 20:59
martinp25
Doporučuji se zeptat na www.cadforum.cz poslední
Yarda 17.06.2016 16:46
Yarda

každý CAD má svoje špecifické nároky a vie využiť rôzne hw akcelerované fičúry profi grafických čipov,ktoré v herných grafikách chýbajú a preto mnohé takéto programy na bežnom počítači buď nebežia vôbec,alebo velmi pomaly,alebo sa prejavujú rôzne anomálie v prekreslovaní obrazu,ovládacích paneloch programu,mnohé nastavenia nejdú spustiť a sú automaticky blokované,pokial program neidentifikuje zodpovedajúci hardware a je to velmi individuálne pre každý takýto program,čo bude,alebo nebude fungovať na nezodpovedajúcom počítači...keď si zoberieš taký jednoduchý príklad,pokial spravíš niekomu návrh a vizualizáciu riešenia napr. interiéru rodinného domu a zákazník si vymyslí že ako by to vyzeralo,keď by sa tu vybúrala stena,tam pristavila sauna a zimná záhrada,na hernej grafike/bežnom pc by to bola robota aj na niekolko dní,na profi grafike/profi pracovnej stanici sa to dá prakticky v reálnom čase,čo myslíš,kto bude mať u zákazníka väčšie šance na úspech,ten,čo mu povie,prídťe sa na to pozrieť budúci týždeň vo štvrtok,dovtedy by mohli byť tie zmeny hotové,alebo ten,čo mu to ukáže hneď ešte skôr kým zákazník stihne vypiť ponúknutú kávu ?
a to nehovorím ešte otom,že pri bežnej hernej grafike obvykle hrozí aj laborovanie s rôznymi ovládačmi,kým sa dôjde k nejakému kompromisu,aby nič nemrzlo,CAD program fungoval stabilne etc,to nieje len o x-GB videopamäti/RAM pamäti alebo o x-jadrovom procesore......

na tvojom pc to spustis, ovsem otacanie 3D sceny alebo objektov bude sekave, zalagovane a kvoli nedostacujucemu vykonu sa nevylucuje ani pad programu kvoli nestihajucemu pc.
Takisto pri vyslednom renderingu sa nacakas.

Obecne pre PC na CAD a 3D modeling plati, ze cim viac jadier CPU na cim vacsej frekvencii, tym lepsie. Rovnako aj RAM, pod 8GB by som nesiel. Over si dalej, ako tvoje konkretne programy podporuju rendering cez graf. karty - CUDA a podobne veci. Na mojej GTX660Ti dokazem vyuzit jej akceleraciu pre rendering sceny v novsich verziach 3D Studio Max.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru