Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíjení baterie - Mobil

Čágo borci, chtěl bych se vás zeptat ohledně nabíjení nové baterie v mobilu. Jelikož mám mobil se zabudovanou baterkou, tak bych chtěl, aby mi baterka vydržela co nejdéle se zachováním co největší kapacity, protože možná výměna by byla dosti komplikovaná. Početl jsem si na internetu něco o nabíjení mobilových baterek a nejvíce zastoupený názor byl ten, že je nejlepší začít baterku nabíjet už tak při 30% (nevybíjet ji moc do hloubky) a poté ji nenabíjet úplna do plna, ale vytáhnout ji ze zásuvky třeba už při 90-95% .. Co si o tom myslíte? Pomůže to životnosti baterky? Díky moc :)

Předmět Autor Datum
To je tady asi stokrát. Nevybíjet do mrtva, když je možnost nabíjet, tak nabít. Doma ji mám na nabíj…
karel 12.06.2016 22:27
karel
No tak o tom vybíjení do mrtva jasně :) Spíš mi jde o to nabíjení do plna/neplna..Myslím si, že poku…
Smarta 12.06.2016 23:26
Smarta
Nabíječky jsou - narozdíl od uživatelů - inteligentní, a poznají, kdy má baterie dost.
IQ37 12.06.2016 23:38
IQ37
Je to nesmysl. Baterii nabijet na 100 procent! Co se tyka zahajeni nabijeni, tak nejlepe zahajit n… poslední
Redmarx N 13.06.2016 09:47
Redmarx N

No tak o tom vybíjení do mrtva jasně :) Spíš mi jde o to nabíjení do plna/neplna..Myslím si, že pokud bych měl baterku píchlou v nabíječce pořád, tak jí to asi taky dobře neudělá, jde taky o typ baterie. Já mám na mysli nejnovější typy jako je Li-ion..Jestli nabíjet do sta, nebo ji opravdu, jak říkají některé články, vypojit dříve.

Je to nesmysl.

Baterii nabijet na 100 procent!

Co se tyka zahajeni nabijeni, tak nejlepe zahajit nabijeni, kdyz je baterie jeste nad 50 procenty kvuli jeji co nejdelsi vydrzi co se tyka zivotnosti nikoli, ze by pak vydrzela vic v jednom nabijecim cyklu. To se samozrejme dobre rika, ale v praxi je clovek kolirat rad, ze se dostane k siti driv nez je na uplny nule, proste je to spotrebni zbozi, kdo ma baterii vymenitelnou, tak ji po skonceni zivtnosti vymeni, kdo ne, tak bud bude sroubovat nebo servis nebo novej foun.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru