Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Adware - „unesený prohlížeč"

Ahoj,

měl jsem v IE 11 WIN7/32bit úplně stejný problém. Eset žádný vir nenašel, IOBit Malware Fighter taky nic. Pak jsem hledal všechny soubory vytvořené 12.06.2016 a kontroloval jsem i procesy a pořád nic.

U mně to nastalo následovně. Vím, že mi při spuštění jednoho ne zrovna úplně "legálního" programu (cracku) Eset zahlásil a zachytil virus (při stažení do počítače byl podle Esetu crack v pořádku) a soubor hodil do karantény a proces zastavil. Jenže vzápětí se spustila instalace programu PCSpeedUp a nešla zastavit. Po na instalování jsem hned PCSpeedUp odinstaloval. Všechno vypadalo OK. Pak jsem náhodou v Program Files našel složku s programem LuckyBrowse, ten jsem taky bez problémů odinstaloval. No a pak mi začal IE dělat to samé co tobě.

Nakonec jsem spustil Malwarebytes Anti-Malware Home (free) verzi, zaktualizoval databázi a nechal zkontrolovat počítač. Našlo to a přesunulo 4 hrozby do karantény a IE už funguje zase jak má. Nevím co z následujících 4 hrozeb to způsobilo, ale třeba ti to nějak pomůže.

1. klíč registru PUP.Optional.LuckyBrowse.ShrtCln HKLM\SOFTWARE\LuckyBrowse
2. klíč registru PUP.Optional.PCSpeedUp HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\TRACING\PCSUSpeedTest_RASA PI32
3. klíč registru PUP.Optional.PCSpeedUp HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\TRACING\PCSUSpeedTest_RASM ANCS
4. soubor PUP.Optional.ExpressFiles C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\FilesStash\B871C15D-7C0D-8C6E-7D15- 25E968F21D27_1d1c5b6524c7997

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny