Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Adware - „unesený prohlížeč"

Dobrý den, ahoj,

Veškeré nainstalované prohlížeče (IE a Chrome) jsou nakaženy Adwarem. Při zapnutí IE se během 3 vteřin prokliknout 3 reklamní stránky, popř. skočí úvodní stránka na safebrowsing tečka biz (v nastavení prohlížečů se samozřejmě objevuje pouze mnou nastavená úvodní stránka). U Chromu jsem tento problém již vyřešil. Ale například na každé 100 kliknutí mi vyskočí nová karta s reklamou. Našel jsem i návody, jak zmíněný safebrowsing odstranit, ale vypadá to na další adware, takže jsem nic z odkazů nestahoval. Alespoň jsem se z nich něco dozvěděl:

Safebrowsing.biz nahradí vaši domovskou stránku a vyhledávače. Pokud jej používáte jako svůj primární nástroj pro vyhledávání informací na webu, možná rychle infikovat váš počítač s malwarem. Ne, Safebrowsing.biz nebude stahovat malware pro vás; však to bude zobrazovat výsledky upravené hledání, které bude obsahovat nedůvěryhodné odkazy. Tyto odkazy jsou schopny uživatele na weby třetích stran.
Problém není jen tato stránka, ale je jich víc (viz. první 2 screeny, bývá infikovaný i IE, ač to není na screenech).

Co jsem použil na opravu: Malwarebytes Anti-Malware, Adware-Removal-Tool, adwcleaner_5.119, JRT, tdsskiller, HitmanPro, dokonce i Windows Defender. Všechno jsem použil minimálně 2x, současný problém mi hlásí pouze HitmanPro a JRT. Mazal jsem veškeré cookies, přeinstaloval Chrome. Problém je, že když nezapnu prohlížeč a použiji všechny programy, pak se do dalšího zapnutí adware zpravidla neukáže, popř. jen minimálně. Po zapnutí naskočí znovu.

Co se jeví podezřelé: Díval jsem se i do ovládacích panelů, zda nemám nainstalovaný nežádoucí program. Všiml jsem si, že se mi dnes (12.6.) přeinstalovaly 4 C++ knihovny/programy od Microsoftu (screen 3, pod označením), ve Windows Update se mi však nezobrazuje, že by se dnes něco instalovalo (screen 4). Neznáte radu, jak se adweru zbavit (mimo přeinstalace Windows)? Mám Windows 7 Ulitimate 64bit (SP1) - aktualizovaný, stejně jako Chrome a IE (ten nepoužívám, ale je také infikovaný). Přikládám ještě log z JRT:

Junkware Removal Tool (JRT) by Malwarebytes
Version: 8.0.6 (04.25.2016)
Operating System: Windows 7 Ultimate x64 
Ran by Jirka (Administrator) on ne 12.06.2016 at 22:22:43,61
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

File System: 7 

Successfully deleted: C:\Users\Jirka\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\bgjpfhpjcgdppjbgnpnjllokbmcdllig (Folder) 
Successfully deleted: C:\Users\Jirka\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\EWLIXKF6 (Temporary Internet Files Folder) 
Successfully deleted: C:\Users\Jirka\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\ICMT2L3L (Temporary Internet Files Folder) 
Successfully deleted: C:\Users\Jirka\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\ZW9VCI6F (Temporary Internet Files Folder) 
Successfully deleted: C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\EWLIXKF6 (Temporary Internet Files Folder) 
Successfully deleted: C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\ICMT2L3L (Temporary Internet Files Folder) 
Successfully deleted: C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\ZW9VCI6F (Temporary Internet Files Folder) 

Registry: 0 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scan was completed on ne 12.06.2016 at 22:25:05,70
End of JRT log
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Děkuji za jakýkoliv konstruktivní nápad.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny