Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 - problém s HDMI a připojením monitoru/televize

Ahoj, měl bych takový dotaz. Nechal jsem se od Windowsů ukecat po asi půlročním opruzováním s upgradem na Windows 10. Tak jsem to nainstaloval a mám poměrně zásadní problém s tím, že mi nefunguje připojený monitor přes HDMI. Mám notebook Acer Aspire 5820TG s grafickou kartou Ati Radeon HD 5650 (1GB) a tu integrovanou grafiku Intel HD (s tím, že by to mělo být přepínatelné) a když se naistalovali ovladače, tak zapojím kabel do HDMI a monitor i display na notebooku probliknou, jako že se něco připojilo a bude dít, ale na monitoru dále bliká HDMI/PC není signál. Ikdyž nastavím přes Winkey + P klonování, rozšíření apod., tak nic. Různě jsem googlil a viděl jsem, že s tím má problém více lidí, ale nějaké kloudné řešení jsem nenašel. Jen to, že nainstalovat jiné ovladače. Tak jsem včera celý den lamentoval s ovladači pro grafiku (nic lehkého, protože je v tom fakt bordel) a skončilo to tím, že Win10 se totálně zesr*li a musel jsem je dát do továrního stavu. Takže jsem začal odznovu, podařilo se mi nahrát ovladač grafiky ze stránek Aceru, který je tam ale určen pro Win7 a najednou to jaktakž fungovalo. Monitor fungoval a tak jsem si pustil film, koukám a najednou chyba asi po 20 minutách. Přestalo to fungovat. Koukám do správce zařízení a ovladač ATI se změnil z 5650 na 5000 series a najednou to nefunguje.

Po dlouhém popisu problému, moje otázka zní. Jak zabráním tomu, aby si Windows 10 sám aktualizoval ovladač? Plus ještě jsem měl jeden problém, když to fungovalo, tak HDMI fungoval jen přes tu Ati, když se přepla grafika na Intel HD, tak monitor přes HDMI nefungoval. Když jsem restartoval notebook, tak se ale systém automaticky spustil s Intel HD, nevíte jak nastavit s jakou grafikou se to má bootovat? Měl jsem za to, že automaticky by to mělo jet na tu silnější, ale asi jsem se jako vždy mýlil. Jsem z toho poměrně zoufalý a silně uvažuju o návrat k Win 7, ale kdyby tohle někdo uměl vyřešit, tak bych od toho upustil. Předem díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
silně uvažuju o návrat k Win 7 Rekl bych ze uvazujes spravnym smerem. Nasledne zakaz automaticke ak…
Redmarx N 13.06.2016 11:00
Redmarx N
Hm, to jsem moc slyšet nechtěl, ale bylo mi jasné, že tohle doporučení přijde. Akorát mě štve, že js…
Molnysh 13.06.2016 12:58
Molnysh
W7 se dá stáhnout zde: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/ windows7. Je třeba zadat P…
leo 13.06.2016 14:41
leo
Tohle je odkaz pouze pro retail verze OS. Pokud máš předinstalovaný OEM systém od výrobce (čili zadá… poslední
Molnysh 18.06.2016 20:07
Molnysh
Ne,nevzdávej to. Čistá instalace desítek musí fungovat stejně jako instalované sedmy. W10 fungují i…
pedrosso 14.06.2016 08:25
pedrosso
Ked sa s tym este hrajes treba si skusit najst nejake W10 ovladace aj pre tu integrovanu intel grafi…
MM.. 14.06.2016 08:18
MM..
Pokud se vám podařilo nainstalovat funkční ovladač pro W10, tak aby vám W10 neinstalovaly automatick…
leo 14.06.2016 09:42
leo
K tomu neni treba utilitka. Staci jit do zarizeni a tiskaren na stary ovladaci panel - (prava mys na…
Jan Fiala 14.06.2016 12:20
Jan Fiala
Podle dotazu soudím, že autor nemá náladu prolézat včechny možné ovládací panely a hledat tlačítka n…
leo 14.06.2016 19:47
leo
Spravca zariadeni je priamo v pravom kliku na Start, neni treba preliezat tymi debilnymi omalovankam…
MM.. 14.06.2016 20:41
MM..
Tak jsem se na to vysr*l, po týdnu snažení nalézt funkční ovladače nebo nějakou záplatu a několika r…
Molnysh 18.06.2016 20:06
Molnysh

silně uvažuju o návrat k Win 7

Rekl bych ze uvazujes spravnym smerem. Nasledne zakaz automaticke aktualizace, nech je vyhledat rucne a pohledej na netu, ktere aktualizace skryt, aby lakava obrazovka pro prechod na Win10 vubec nevyskakovala.

Hm, to jsem moc slyšet nechtěl, ale bylo mi jasné, že tohle doporučení přijde. Akorát mě štve, že jsem moji instalační USB na Win 7 přemazal instalací na Win 10 a už ty 7ky nikde nemám :-( A ze stránek MS to stáhnout nejde, protože se jedná o předinstalovaný software výrobce a na stránkách výrobce jsem to nikde nenašel :-(

Ked sa s tym este hrajes treba si skusit najst nejake W10 ovladace aj pre tu integrovanu intel grafiku niekde na webe intel a aj pre tu ati mobilnu, na webe amd, a experimentovat. A po update ovaldaca restartovat Win vzdy. Alebo vratit tie W7 samozrejme, z recovery (mackat spravnu klavesu po restarte) by to este mohlo ist obnovit aj na W7 od vyrobcu.

Pokud se vám podařilo nainstalovat funkční ovladač pro W10, tak aby vám W10 neinstalovaly automaticky jiné ovladače, stáhněte si utilitku DO NOT SPY 10 a po spuštění zaškrtněte zatržítko v řádce Disable automatic driver update. Jinak se tam zároveň dá vypnout mnoho dalších sledovacích a otravných věcí.

K tomu neni treba utilitka.
Staci jit do zarizeni a tiskaren na stary ovladaci panel - (prava mys na start / Ovladaci panely) nebo se prokliknout pres novy dialog a odkaz na konci u zarizeni a tiskaren
Prava mys na ikonce pocitace / Nastaveni instalace zarizeni. Tam si normalne vypnes automatickou instalaci.

Jinak tu spoustu dalsich otravnych veci, o ktere pises normalni clovek vypne primo na zacatku instalace - staci povypinat vsechna tlacitka.

Podle dotazu soudím, že autor nemá náladu prolézat včechny možné ovládací panely a hledat tlačítka na vypínání lecčehos. Samozřejmě je to možné, ale je to ztráta času. Sám jsem to zezačátku při instalacích vypínal tak jak píšete, ale při páté instalaci už mě to omrzelo. Tady je to přehledně na jednom místě.

Tak jsem se na to vysr*l, po týdnu snažení nalézt funkční ovladače nebo nějakou záplatu a několika reinstalací Win 10 - protože po některých ovladačích a strčeném HDMI kabelu při startu win začaly windowsy šíleně blikat a hodily nějakou chybu a už nešly spustit, tak jsem se nakonec vrátil na WIN 7. Díky všem za příspěvky, ale nakonec nepomohly :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru