Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nakup routru s funkci wifi klient + vlastni wifi

zdravim, prosim o doporuceni routru pro domaci pouziti 3-4 zarizeni. Potrebuji aby to umelo wifi klienta (prijmout wifi, a nasledne i vyslat) s tim ze wifi z routru nebude virtualni ale bude mozne zmenit kanal. Tedy pouziti
1. prijmout wifi
2. poskytnout pripojeni po kabelu UTP pro dalsi zarizeni
3. moznost vlastni wifi site s nastavenim kanalu
4. odnimatelne antena (mam velke 8dBi)

Mel jsem tp link s ddwrt ktery nemel moznost menit kanal site a vzhledem k tomu ze vse okolo bylo na stejnem kanale byl docela problem s rychlosti. Diky za radu.

Předmět Autor Datum
Tvuj problem s kanalem je v tom, ze router ma pouze jeden WiFi modul. Pokud chces router se dvema ne…
Jan Fiala 13.06.2016 10:27
Jan Fiala
Prijmout a nasledne vysilat na roznom kanali a na pasme 2.4GHz je len pre nenarocne pouzitie. Dve ra…
Kilo.Viktor 13.06.2016 10:50
Kilo.Viktor
proč si k tomu tplinku nedokoupíš nějakého malého klienta?
touchwood 13.06.2016 11:41
touchwood
TP link uz nemam. Tak jsem to chtel poresit tak, ze nebudou dve zarizeni ale jedno. Vozim to mimo re…
cody 13.06.2016 14:51
cody
Ako klient najlespie funguje wifi karta s pripojkou na ext.antenu a to pre jednu specialitu, ktora n… poslední
Kilo.Viktor 13.06.2016 19:11
Kilo.Viktor

Prijmout a nasledne vysilat na roznom kanali a na pasme 2.4GHz je len pre nenarocne pouzitie. Dve radia a to aj dve oddelene AP, ktore maju anteny blizko seba sa ovlivnuju navzajom. Minimalna vzdialenost anten je 50-100cm aby to fungovalo tak, ako to bolo navrhnute.
Dvojradiove routre pre pasmo 2.4GHz niedu bezne v predaji prave z tohoto dovodu. Volakedy to bola super novinka, ale ked uzivatelia, ktori si to kupili prisli na to, ze je to kravina, tak to skoro nikto neponuka. Aj tam je totiz problem s tou rychlostou.

TP link uz nemam. Tak jsem to chtel poresit tak, ze nebudou dve zarizeni ale jedno. Vozim to mimo republiku a obcas mivam po ostrovech problem intenzitou prijimaneho signalu. Ale vzhledem k tomu co jste me vyse napsali tak varianta dat k routru AP s WIFI je spravne reseni. Nekde nejaky urcite vyhrabu. Dobre, tedy prosim douporucit nejaky wifi routr co umi klienta a hlavne ma dobrou citlivost s odnimatelnou antenou abych tam mohl dat velkou antenu 8dBi. Nemusi to byt kanon na vrabce budou tam 3-4 zarizeni max. Diky

Ako klient najlespie funguje wifi karta s pripojkou na ext.antenu a to pre jednu specialitu, ktora nieje zakomponovana do routrov s funkciou klient. Ta funkcia sa vola automaticke nastavenie citlivosti podla prijimaneho signalu. Ak by si vedel, ze budes vzdy prijimat signal pod hranicou -80dBm, tak vtedy sa da pouzit aj router s funkciou klient.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru