Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční WiFi na mobilu

Zdravím,
řeším menší problém s telefonem a připojením na WiFi - mám Lenovo A6000 , je tam Android 4.4.4 ..specifikace routeru nevím, ale nebudou ani tak důležité.. jelikož všem ostatním WiFi na mobilních zařízeních jde.

WiFi na mobilu mi šla normálně asi do soboty, v sobotu po půlnoci nám nefungoval internet, v neděli ráno už fungoval,ale potom později v neděli opět vypadl a nenaskočil až do pondělka, než přijel spolubydlící a něco s tím podělal... Takže internet nám už funguje, funguje i mě na notebooku, příteli na notebooku i mobilu..spolubydlícím na tabletech i telefonech..jen můj telefon je problém.
Ve škole se na WiFi v pohodě připojím, i na jakoukoliv jinou WiFi..

Už jsem zkusila kde co - zapomenout síť, znovu připojit, restartovat telefon, restartovat router, dát telefon do továrního nastavení...všechno co jsem se na fórech dočetla jsem zkusila.
Telefon mi ale stále odpovídá maximálně "Ověřování" nebo "Získávání IP" ...prostě se nepřipojí ani za nic.

Jako dodatek se chci ještě zeptat, zda-li nemáte zkušenosti s tím, že router blokuje online hry ? Ale jen některým klientům sítě... Mě a příteli už skoro 2 týdny nefunguje League of Legends tím stylem, že se spustí, mi zadáme údaje, ověří údaje a přihlašuje,ale nepřihlásí,po nějaké době skočí tabulka že je chyba v připojení...
Opět je tento problém jen lokální, ostatním spolbydlícím hry jdou, jen mě a příteli ne.

Díky moc za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Vypni na routri šifrovanie. Pripojilas ? dát telefon do továrního nastavení... nastavila si umiest…
sakraforte 14.06.2016 14:51
sakraforte
tipuju, že router se po těch restartech přeladil na kanály 12-13 (konec cz normy). a tupý mobil je b…
lední brtník 14.06.2016 18:58
lední brtník
DNS 8.8.8.8/8.8.4.4 poslední
Mlocik97 15.06.2016 07:04
Mlocik97

tipuju, že router se po těch restartech přeladil na kanály 12-13 (konec cz normy). a tupý mobil je buď špatně nastavený, nebo umí jen usa normu (11 kanálů).
nejjednodušší je asi přeladit kanál wifi na routeru někam, kde je celkem prázdno: na ntb viz inssider, na androidu wifi analyzer.

edit: aha, kolega píše totéž.

a to připojení/nepřipojení jakýchsi her: odspywaroval bych notebůů, zkontroloval dns nebo ručně nastavil nějaké open dns, a pokud používáte nějaký antivir ve verzi "internet security" - vykopat to navždy z pc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru