Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem C++ jak vypnout výpis v semilogaritmickém tvaru

V prvom rade si musis ujasnit ze co chces mat ulozene v jakom formate. Lebo ked pouzijes celociselny (int, long) tak potom napriklad 50/100 = 0. Takze si musis aj ujasnit jake operacie s tym chces robit. Pripadne to mat vsetko v vzdy ulozene v halieroch. A celociselne typy maju pevne hranice (max. cislo). Ale na druhej strane to je vzdy presne.
Ked to chces mat ulozene s plavajucou ciarkou (float, double) tak tam sa robia matematicke operacie aj s desatinnymi miestami (50/100 = 0.5), ale neni to nikdy ulozene uplne presne, cim vyssie cislo tym vacsia odchylka od toho co tam ma byt skutocne ulozene, preto existuje float (mensia presnost) a double (vacsia presnost) a este par dalsich.
Ked si definujes premenne tak by si to mal mat uz ujasnene ze co ma byt co. Nasledne si u funkcii ktore pouzivas sledujes ze jake maju vstupne a vystupne parametre, aby sa ti automaticky nekonvertoval float na int, ptz tam potom z 0.5 vznikne cista 0, apod. Alebo konverzia double na float znizi presnost (napr. ak mas 100miliard a 50 halierov tak to moze z toho urobit 99miliard 999tisic a 30 halierov). Preto tam su tie warningy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny