Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem C++ jak vypnout výpis v semilogaritmickém tvaru

Jediny absolutne presny zapis v IT je celociselny tvar (int, long, apod). Ale musis vediet jak s nimi robit operacie, aby si dosiahol to co potrebujes. Vsetky operacie s nimi su celociselne, desatinne miesta sa po operacii odseknu.

Vsetky desatinne tvary maju v PC nejaku odchylku. float je najmenej presny, double je presnejsi. Ked chces pouzivat double, a nejaka funkcia vracia float, tak bud tu funkciu nepouzijes ale pouzijes funkciu ktora vracia double (funkcie maju aj viac moznych verzii a automaticky sa pouzije ta podla toho jaky parameter si tam dal, ked das double moze sa pouzit double verzia, to si mas najst k prislusnej funkcii v jej referencii, je to vsetko zdokumentovane a studovat to mas ty, ja tu nebudem opisovat 3 strany z referencie. Link na nejaku referenciu kniznicnych fcii viz wikan.)
Alebo druha moznost je ze si vyratas resp. odhadnes ze ci ta chyba floatu v tvojom pripade je nepodstatna a pouzijes float (zavisi od toho jake velke cisla a jake operacie s tym robis, s tym sa proste musis zaoberat ked chces take veci programovat seriozne. Inac je to len plusminus autobus bastel, jak dnes uz asi vsetko lebo vsetko robi nejaky cinan a ind a ini traktoristi)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny