Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako predísť nechcenému upgradu na Win 10

Zdravím,

ako spokojný užívateľ Windowsu 7 som vlani spravil osudnú chybu. Tesne pred vydaní Win 10 som si dal túto novú verziu Okien „rezervovať“ v rámci neslávne známej akcie Microsoftu bez toho, aby som o nej vedel niečo viac.

Keď som však videl desiatku v akcii na inom PC a trochu si s ňou vyskúšal prácu, zistil som, že na sedmičku sa - aspoň podľa mňa - ani zďaleka nechytá (má aj isté plusy, ale mínusy - nemám teraz na mysli tie zo špekulatívnych textov na úrovni Aeronetu - u mňa vyhrávajú). Rád by som teda aspoň na chvíľu „zastavil pokrok“ a upgradu na Win 10 sa vyhol.

Problém je práve v tej rezervácii, ktorú som urobil. Po vydaní systému už len vyskočilo okienko "Vaša verzia Windows 10 je pripravená" a boli tam už len tlačidlá Inštalovať teraz a Inštalovať neskôr. Nepamätám si, či som klikol na Neskôr alebo na krížik, ale odvtedy už na mňa nič nevyskočilo. Ponuka Win 10 mi však v konfigurácii stále svieti. Bojím sa, aby systém nezačal upgrade bez môjho vedomia, keďže termín na bezplatné získanie desiatky sa neúprosne kráti. Musím upgrade nejakým spôsobom zrušiť?

Kdesi (možno to bolo aj na tomto fóre) som dávnejšie čítal, že treba "odinštalovať a zakázať určité aktualizácie". Bohužiaľ, netuším, o ktoré aktualizácie presne ide a neviem, akým spôsobom ich zakázať aby sa do notebooku nedobýjali opäť (samotné odinštalovanie zvládam).

Ďakujem veľmi pekne za každú radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny