Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC na Archicad

Dobrý den.

Pracuji jako interiérový designer / projektant v programu zvaném Archicad. Je to celkem náročný program jak na renderování , tak na samotnou práci a dost zatěžuje celý počítač. Na momentálním starém PC mám tyto specifikace:
- CPU: i5-3570K
- GPU: Asus GTX 660 Ti DirectCU 2GB
- Deska : Asus KCC-REM-MSQ-P8Z77
- RAM : Kingston 8GB DDR3 1600 MHz

Nejsem spokojený s výkonem a chtěl bych lepší změnu. Na stránkách Cegry , která distribuuje Archicad v ČR je seznam doporučených stanic:
http://www.cegra.cz/187-produkty-hardware-aktualni -doporuceny-hw.aspx

Koukal jsem na to HP Workstation Z240. Cena mi přijde dost nízká pro tak velký výkon , jaký slibují. Proto se zde ptám , zda-li je tento , nebo sestavou podobný počítač vícekrát lepší jak můj stávající a jak moc by to pomohlo výkonu.
Za sebe bych rozhodně zvyšoval RAM na víc jak 16GB . Pracuji na komplexnějších a mnohem složitějších projektech , tudíž paměť využiji.

A pokud by byl někdo tolik ochotný na to , složit sem jiný PC , tak bych byl i rád. Bylo mi řečeno , že složité PC jsou dražší , než kdybych si komponenty koupil a poskládal sám. Sám skládat počítače neumím , ale na to mám prátelé.

Předem děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
hp workstation Z240 obsahuje grafické karty nvidia quadro/volitelne Ati fireGL/PRO/Stream,ktoré majú… poslední
audax 27.06.2016 22:11
audax

hp workstation Z240 obsahuje grafické karty nvidia quadro/volitelne Ati fireGL/PRO/Stream,ktoré majú optimalizované a certifikované ovládače a upravené hardwarové súčasti grafického čipu práve na programy typu CAD/CAM/ CAE a majú skutočne úplne odlišný výkon v takýchto aplikáciách ako bežné herné grafické karty a pritom obvykle profi karty mižšej a strednej triedy obvykle nemajú ani nejak prehnane vysokú cenu oproti bežneým konzumným grafickým kartám,takže to v praxi neznamená,že pokial to má profi grafiku,bude to stáť automaticky pol miliona a viac....pokial pracuješ s týmto programom ako profesionál,rozhodne sa oplatí rozmýšlať nad zostavou s quadro/fireGL etc,RAM kludne aj 64-128GB,tu to bude mať opodstatnenie,rovnako ako procesor a la xeon...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru