Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dotykový mobil - tlačítka pod displejem nebo na displeji

zdravím,
čeká mě zřejmě nákup nového mobilu, doteď mám mobil s androidem s třema tlačítkama pod displejem,
vybral jsem honor 7 lite, a ten má tlačítka v displeji.
máte s tím někdo zkušenost, je to jedno nebo něco je horší. když dám třeba video jako fullscreen, ty tlačítka se skryjí nebo jsou vidět pořád.
díky

Předmět Autor Datum
Tlačítka se normálně skryjí, popřípadě se dá i nastavit, kde všude chceš, aby nebyli (třeba když si…
Satyr 29.06.2016 15:19
Satyr
Pod displejem jsou ergonomicky lepsi, chytnes to do ruky a tlacitko ti jde primo na prst a namacknes…
RedMaX 29.06.2016 16:24
RedMaX
Softwarová tlačítka se skryjí, ale dobrý poznatek - pokud možno neber HW tlačítka po obvodu telefonu…
pedroso 29.06.2016 16:30
pedroso
neber HW tlačítka po obvodu telefonu co tim myslis? nejaky priklad telefonu?
RedMaX 29.06.2016 17:24
RedMaX
Software tlačítka jsou naprosto v pohodě. Základní výhodou jak už tu bylo zmíněno je , že si je může… poslední
pedes 29.06.2016 19:10
pedes

Tlačítka se normálně skryjí, popřípadě se dá i nastavit, kde všude chceš, aby nebyli (třeba když si zapneš internet, tak si můžeš nastavit, aby ta lišta zmizela apod.). Automaticky mizí třeba ve zmiňovaném videu.

Osobně mi to problém nedělá, nemám ani problém s tím, když lišta je zajetá a já ji potřebuji. Samozřejmě je jednodušší mít tlačítka pod displejem, ale je to síla zvyku.

Pod displejem jsou ergonomicky lepsi, chytnes to do ruky a tlacitko ti jde primo na prst a namacknes to i po slepu, tez byvaji senzorova tlacitka podsvetlena, takze na ne v noci je krasne videt. Kdyby vyrobci delali bezrameckove displeje, tedy s minimalnim rameckem nejen po krajich na stranach ale i dole, tak by to problem vyresilo a i telefon se softwarovyma tlacitkama by byl stejne komfortni, bohuzel ale zatim jsem to u zadneho vyrobce nevidel a naopak napriklad SONY a Huawei se v sirce dolniho kraje doslova predhaneji, kdo ho bude mit vetsi (sirsi).

Software tlačítka jsou naprosto v pohodě. Základní výhodou jak už tu bylo zmíněno je , že si je můžete nastavit jak chcete. Jsou celkem čtyři volby, takže si lze vybrat to, co vyhovuje nejlépe danému uživateli. Stejně tak se při běžném používání skryjí, takže nezabírají místo,ale přitom je lze potažením výztáhnout kdykoliv je potřeba. Díky tomu, že si můžete vybrat zda hcete nebo čtyři tlačítka a to na jaké straně budete mít šipku a kde čtvereček, tak se stávají mnohem ergonomičtější než ta natvrdo daná.Honor 7lite je Hardwarově podobný Huawei P9lite, ale určité rozdíla tam jsou.
Výhoda obou je jednoznačně v čtečce otisků, která umožňuje smart daleko lépe ochránit a přitom je to pohodlnější, než kreslit gesta, zadávat kódy apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru