Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista - problém s aktualizáciami (svchost a preťažený procesor)

Nejakú dobu sledujem, že notebook fučí, aj keď s ním nič nerobím. Prefúkol som ventilátor a zlepšilo sa to. Ale fučí aj tak. Raz mi to nedalo a pustil som sa do toho, že zistím, že čo je vo veci. Aby som nepísal blbosti, tak v skratke: Zistil som, že procesor mi preťažuje svchost vďaka službe Windows Update. Jedná sa pravdepodobne o rovnaký problém ako bol kedysi vo Windows XP:
article.php
article.php

Problém je, že ja to pozorujem vo Viste. Už niekoľko dní hľadám a narážam dokopy na tie isté stránky. Raz som sa aj doklikal na nejaké KB s hotfixom. Žiaľ ale to bolo len pre Windows 7, 8, 8.1 a 10. Už netuším, kde mám ešte hľadať. Nakoniec som to vyriešil tým, že som vypol Windows Update a mám pokoj.

Lenže tým problém neskončil. Raz za čas dávam ručne nájsť aktualizácie. Problém je ale v tom, že počítač hľadá aktualizácie veselo 2 dni, kým nejaké nájde a dovtedy mi jedno jadro beží na 100 %, takže ventilátor veselo fučí.

Najradšej by som ten Windows Billovi napchal tam, kde chrbát stráca svoje čestné meno (do riti), ale žiaľ ani to by nepomohlo.

Mohol by mi niekto poradiť, či existuje vôbec pre Vistu hotfix, aby som sa týchto problémov zbavil?

Předmět Autor Datum
http://pc.poradna.net/q/view/832833-vyreseno-windo ws-vista-nefunkcni-windowsupdate m$ časem mění f…
lední brtník 30.06.2016 23:32
lední brtník
Mam vistu mam vsetky updaty a nikdy nemam taky problem, netreba ziadne hotfixy. Skusil si uz vypnut… poslední
MM.. 30.06.2016 23:33
MM..

Mam vistu mam vsetky updaty a nikdy nemam taky problem, netreba ziadne hotfixy.
Skusil si uz vypnut update, restart, zmazat obsah zlozky windows\softwaredistribution\download\
potom restart a znova povolit update a dat vyhladat. Kolko to trva?
Nemas tam nejake antiviry alebo ine znefunkcnovace? Nepouzivas cleanery tuneupy a podobne znefunkcnovace?

BTW. ja osobne mam vypnutu sluzbu superfetch a vypnute aj plan defragmentacie, tak ci s ti do toho nesere nieco z toho. Ale hlavne ten antivir skus vypnut, update saha moc na disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru