Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Domací NAS, nebo něco obdobného, jak vybrat, na co si dát pozor?

Tak tady lidi hodne pouzivaji NASy, takze urcite poradi neco na doma za slusnou cenu a zaroven pouzitelneho.

Ja mam z NASem zkusenost jen z firmy, mame tam Synology na 4 disky, bylo to drahe a domu se to nehodi, protoze je to hlucny. Ale je to robustni, rychly a spolehlivy, dovnitr jsme koupili 4x3TB WD Red.

Proc vubec odpovidam, alternativa je pocitac. Ja pouzil starsi comp, byl jsem tehdy bez penez, takze co nejlevnejsi. Je ale jasne, ze i tak to neni levne reseni, kdybys mel komp kupovat cely novy, takze spis jestli neco nemas, co by se aspon castecne dalo pouzit. Na druhou stranu to nemuze byt vylozene nejaka herka, protoze to musi prehrat fullHD HEVC, takze minimum je Core2Quad.

Muj PC:
MSI B75A-G41 levna deska
Intel Core i3-3220T procesor s TDP 35W takze levny provoz
CoolerMaster M700 700W zdroj jsem kdysi dostal kvuli hlucicimu vetraku, po vymene OK
Akasa K32 box chladic zacal po case rvat, takze vymena ale tento zacne obcas rezonovat, budu to muset resit
RAM 2x2GB DDR3
Kingston SSDnow M 80GB stary jeste funkcni SSD na system
WD Black 2,5” 1TB disk na filmy, tento jsem zvolil kvuli cene a 2,5" jsou obecne vic tiche, o to mi jde

Disky dle libovule, na vetsinu desek jich das aspon 5, ale ber v uvahu vzrustajici hlucnost s kazdym pridanym diskem. Pokud budou system Windows, tak prehravac PotPlayer, ktery ma nejmensi potrebu vykonu, je to opravdu znat oproti jinym prehravacum klidne pres 30% nizsi zatez procesoru. Me to bezi pod linuxem.

Pocitac pripojis pres HDMI k televizi, takze mas naprosto tichou samohrajku k televizi a zaroven ho pichnes do site na sdileni.

Co se tyka skrine, tak ja ho mam dany v policce pod televizi, takze jsem skrin vubec resit nemusel. Protoze tam nemam zadnou pridavnou kartu, tak mi staci prostor vysky zdroje + kousek na odvetravani. Samozrejme se da poresit nejakou efektni mini skrini.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny