Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako dostať vo Win8.1 prepínanie jazykov klávesnice pod kontrolu ?

Dobrý deň,

prosím o radu. Vo Win8.1 mám ako predvolený jazyk nastavený slovenčinu, plus mám pridaný ako sekundárny jazyk angličtinu, keď potrebujem zadať niektoré špecifické znaky klávesnice, tak sa doň prepnem (klasicky cez Shift+Tab). Môj problém spočíva v tom, že akonáhle spustím anglický slovník, jazykové nastavenie klávesnice sa automaticky prepne na ENG, a po zatvorení slovníka ostane ďalej ENG navolený. Je to dosť otravné myslieť na to, aby som prepol z ENG na SVK, čo väčšinou zabúdam a píšem potom nezmysly, pokiaľ si to nevšimnem. Je prosím nejaký spôsob, ako vo Win vynútiť, aby automaticky neprepínal jazyky ? Ďakujem

Předmět Autor Datum
Odstráň predvoľbu s ENG klávesnicou a ponechaj iba SLK. Na SLK klávesnici sa dajú napísať VŠETKY "šp… poslední
Ansam 05.07.2016 08:15
Ansam

Odstráň predvoľbu s ENG klávesnicou a ponechaj iba SLK. Na SLK klávesnici sa dajú napísať VŠETKY "špecifické znaky" z ENG klávesnice.
Malý návod písania špeciálnych znakov na SLK klávesnici

Ak si neviete rady s písaním „raritných“ znakov, stlačte kombináciu Win+R, do políčka vpíšte magické slovko charmap a stlačte enter. Spustí sa aplikácia, ktorá vám umožní do medzipamäte klávesnice kopírovať špeciálne znaky.

Alebo sa naučiť toto:

[http://imgbank.cz/images/2016/07/05/tabulka_CP852.   jpg]

Takto to používam už viac ako 30 rokov (ALT+číslo):

[http://imgbank.cz/images/2016/07/05/tabulka_CP8522  .png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru