Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je znát výkon procesoru při startu OS?

Dobrý den, mám tu zvláštní dotaz, zajímalo by mě, jestli je výkon procesoru při startu Windows znát, nebo ne. Myslím to následovně, máme PC s SSD (Například Samsung EVO) to je jedno, ale zajímá mě, jestli se toto pc spustí rychleji s i7 6700k, než například s pentium g4400.
Omlouvám se za tento dotaz, ale jen mě to zajímá. Jinak osobně si myslím, že nejvíce záleží na disku a možná i trochu na RAMkách.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Hlavne to zalezi na tom ze co vsetko sa spusta t.j. jak je ten windows rozosraty pouzivatelom a nian…
MM.. 05.07.2016 10:30
MM..
Děkuji moc za odpověd. :-) Bohužel můj bios to neumožnuje, mám totiž notebook. Stejně děkuji, za obj…
Assault 05.07.2016 10:38
Assault
pro zvědavé, co všechno se spouští po startu a brzdí start systému -> ms autoruns má záložky: logon…
lední brtník 05.07.2016 11:11
lední brtník
Vseobecne u abstence nastavení <BPM>/Boot Performance Mode, nebo NTB, je vykon CPU bez Turbo /zaklad… poslední
XoXoChanel 05.07.2016 11:53
XoXoChanel

Hlavne to zalezi na tom ze co vsetko sa spusta t.j. jak je ten windows rozosraty pouzivatelom a nianstalovanymi somarinami antivirmi a inymi skvelymi spomalovacmi, a aj jak presne sa to spusta (uefi boot vs legacy boot apod). A ano hlavne od disku.
CPU byva pocas bootu na niektorych doskach na nizkej speedstep frekvencii, niekedy sa to da nastavit v BIOSe, ak to bios necha na nizkej frekvencii tak potom az niekedy v polke bootu ho win hodi na max frekvenciu.
P.S. a konieckoncov si to mozes aj sam zmerat tym ze vypnes speedstep a nastavis si minimalnu boot CPU frekvenciu ak to tvoj bios umoznuje, a porovnas to s max frekvenciou. Nejaky maly rozdiel tam urcite bude, kolko to zavisi od tych vsetkych ostatnych veci.

Vseobecne u abstence nastavení <BPM>/Boot Performance Mode, nebo NTB, je vykon CPU bez Turbo /zakladni takt + VCore, nejvetsí dopad na rychlost spustení Windows je predevsim rychlost <HDD>, to je jak se zeptat, jestli s "4GB 1333MHz" se nacte OS rychleji jako s RAM na "4Gb 1860MHz".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru