Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ve w10 se houpe obraz z televizní karty.

KDyž jsem připojil televizní usb krabičku TT conect ct-3650 CI k nově nainstalovaným w10 ze začátku to nešlo ěpatně. Nainstaloval jsem ovladače ze stránky výrobce a přehrávací program tt-viewer. Chvíli mě trvalo než jsem se dostal do konf. menu našel potřebný tuner (ze dvou tunerů tohoto zaříení používám jen ten DVBT). Našlo to strašnou spoustu kanálů ale přehrát nešel ani jeden. Zkusil jsem rozhlas a ten fungoval. Nainstaloval jsem jiné přehrávače které sice nenašly žádný tv. kanál, ale asi jejich součástí bylo něco co tomu tt-vieveru umožnilo fungovat. Patrně to byl nějaký kodek, asi ffdshow. Postupnou instalací a mazáním jsem zjistil, že ten program který mě to přehrávání umožňuje se jmenuje media player kodek pack v. 4.4.1.
Problémem zůstavá houpání plochy televiního obrazu cca 1cm dolů a doleva a pak zpět. Dá se na to dívat, ale rád bych se toho nějak zbavil.

Předmět Autor Datum
Tak tam vrat ovladac ktory tam bol ked to "ze začátku to nešlo ěpatně". Ovladac ktory si tam instalo…
MM.. 01.08.2016 12:09
MM..
Ze začátku to nešlo špatně - to jsem myslel tu instalaci, ne že to předtím fungovalo. Ovladač i apli…
zdenekhribek 01.08.2016 21:19
zdenekhribek
Mas teda u toho zariadenia v spravci zariadeni v podrobnostiach ze to pouziva ovladac verziu 1.0.3.9…
MM.. 01.08.2016 21:27
MM..
A plus je tam aj manual k tomu tt-vieweru, kde mas aj popisane sekcie nastaveni Renderer a Dekoder,…
MM.. 01.08.2016 21:31
MM..
To jsem nepředpokládal, že se do toho tak moc ponoříš. Ovladače jsou naprosto v pořádku souhlasí ver…
zdenekhribek 02.08.2016 15:05
zdenekhribek
Děkuji za pomoc, jsem si vědom že tě to stálo dost času probírat se stránkama tt- conectu. Zkusil js…
zdenekhribek 03.08.2016 11:09
zdenekhribek
Ja som sa do toho moc nevnaral, len som stiahol ten manual :) Zalezitost 5minut. Ono sa tam nema co…
MM.. 03.08.2016 11:17
MM..
Určitě dvb-t, ta karta na analog není, analog se snad už ani zachytit nedá? Ale začínám tušit proplé…
zdenekhribek 03.08.2016 17:06
zdenekhribek
A monitor neni pripojeny analogovo? (VGA)? Neni to houpanie len pri fullscreen obraze z TV resp. neh…
MM.. 03.08.2016 17:31
MM..
To určitě ne houpe se jen tv obraz, připojeno to je přes dvi. Ale hlavní- už jsem to vyřešil. Tedy s…
zdenekhribek 04.08.2016 15:24
zdenekhribek
Vsetky tieto kdejake baliky kodekov su zvycajne totalne sracky, neviem kde na nich chodis. Normalne…
MM.. 04.08.2016 16:59
MM..
S ffdshow jsem to taky zkoušel, možná nebyl oficiáolní. Zjistil jsem, že ten funkční balík tam dal l… poslední
zdenekhribek 06.08.2016 20:26
zdenekhribek

Tak tam vrat ovladac ktory tam bol ked to "ze začátku to nešlo ěpatně".
Ovladac ktory si tam instaloval bol vyslovene pre W10 z webu vyrobcu tej veci? Aplikacia je od vyrobcu tej veci? Asi ne.
P.S. odinstalil by som ten codecpack a hladal si ze co za kodek potrebuje ten prehravac, alebo pouzil iny prehravac, idealne od vyrobcu tej veci. Mozno to potrebuje nejaky mpeg4 kodek, alebo nieco pre transport stream.

Mas teda u toho zariadenia v spravci zariadeni v podrobnostiach ze to pouziva ovladac verziu 1.0.3.9 (24.05.2012) ?
Aplikacia je verzia 2.8.0 (17.02.2016)?

Na webe technotrend je navod k instalacii aj s obrazkami, ide im tam o to aby si v spravci zariadeni nenechal win instalovat nejaky dementny win ovladac, ale vnutil mu rucne ten spravny.

A plus je tam aj manual k tomu tt-vieweru, kde mas aj popisane sekcie nastaveni Renderer a Dekoder, ta prva je zaujimava z pohladu ovladaca grafiky a DX rozhrania apod (W10 nema napriklad DX9 standardne asi apod), druha je pre teba zaujimava lebo tam vidis ze pre ktore formaty sa pouziva jaky kodek. DVB-T vysiela v MPEG2 alebo MPEG4, zavisi jaky kanal.
P.S. ovladac pre grafiku si instaloval odkial jaky?

To jsem nepředpokládal, že se do toho tak moc ponoříš. Ovladače jsou naprosto v pořádku souhlasí verze i datum. V tom renderu je u videa rozbalovací roletka s nebídkama video mixing, directx video a enhandced video rederer. Zkusil jsem všechny tři volby a žádná změna. U decoderu je mpeg2 video ffdshow, lav a micorosoft dtv-dvd video decoder. Pravda je že jsem si té rozbalovací roletky nevšiml. Mohl bych odinstalovat ten kodek co umožňuje vůbec nějaky video a zkusit něco v tom nastavení jestli se něco změní. Ovladač zařízení mně nabídl w10, můžu se podívat na web nvidie (gt320) Zkusím ho aktualizovat, ty verze nesedí, uvidím

Děkuji za pomoc, jsem si vědom že tě to stálo dost času probírat se stránkama tt- conectu. Zkusil jsem nejnovější ovladač grafiky a žádná změna. Odinstaloval jsem ten mediaplayer kodek, v renderu zmizely první dvě volby, u dekoderu ty mpeg2 video se z ok změnily na fail. Ty pmegy 2 jsem tam dostal, ale dostat do toho renderu jiné volby se mně podařilo až pomocí nějaký video converteru jménem Super. Přibyla tam volba directx video renderer, televize šla ale pořád se to houpalo. Ta volba zůstala i když jsem program odinstaloval, ale televize už nešla.
Bohužel do takové hloubky tomu nerozumím, ale mám tři jednouché nápady co dělat.
1. všechno zrušit, vymazat, odinstalovat a nainstalovat znovu.
2. vyzkoušet jinou grafickou kartu
3. když všechno selže mám ještě jednou tv. kartu která ve w8 fungovala, uvidím jestli se v desitkách něco změní.

Ještě jednou děkuji.

Ja som sa do toho moc nevnaral, len som stiahol ten manual :) Zalezitost 5minut.
Ono sa tam nema co houpat, prijmac prijma digitalne data, tie dekoder (kodek) dekoduje na pixely, a tie potom bud cez directx alebo ine rozhranie Win resp. ovladac grafiky vykresli, neviem si predstavit kde tam ma vznikat houpanie, jedine v dekoderi alebo v ovladacoch grafiky, inac to nedava zmysel.
Predpokladam ze ladis DVB-T a ne analog? Ak ladis analog, tak mas problem najskor s kvalitou signalu, alebo neoddelena anten a zemna slucka, je mozne ze ta TV karta je vadna. U DVB-T ale taky problem nema fyzikalne jak nastat.

Určitě dvb-t, ta karta na analog není, analog se snad už ani zachytit nedá? Ale začínám tušit proplémy v grafice, už se mně dvakrát stalo, že při přehrávání videa z webu se video přerušilo a napsalo to že ovladač grafiky přestal pracovat a byl obnoven. Vyzkouším jinou a uvidím.

To určitě ne houpe se jen tv obraz, připojeno to je přes dvi. Ale hlavní- už jsem to vyřešil. Tedy s větší trochou štěstí. Odinstaloval jsem úplně všechno s čím jsem dřív experimentoval, tu spoustu kodeků a TT viewer i se skrytou konf. složkou. Samozřejmě tv nešla, našel jsem tento balík - Advanced Codecs for Windows 7/8/10 a teprve po restartování to začalo hrát a obraz se nehoupal!
Problém jsem si tedy spůsobil sám, tím že jsem míchal různé kodeky - předpokládám. Na druhou stranu mě překvapuje, že to bez kodeků nehraje, trochu jsem ty desítky přecenil.

Ještě jednou velmi děkuji za pomoc.

Vsetky tieto kdejake baliky kodekov su zvycajne totalne sracky, neviem kde na nich chodis. Normalne tam v tom navode na obrazku bolo vsetko nastavene na ffdshow, tak predpokladam ze by stacilo nainstalit oficialny ffdshow, a vsetko v nastaveniach nastavit na neho. Pripadne pre mpeg4 mozno xvid, je free. ked uz mas balik tak ok ale mozes mat aj ine problemy potom pri prehravani inych veci (avi suborov apod) ak to nainstalilo zas kdejake dementne kodeky pre ine formaty.
Windows samotny nema kodeky a ani nikdy nemal, ma to aj pravne dovody a aj to ze v MS su magori. Cislo Windows nehra rolu, vseobecne cim vyssie tym horsie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru