Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC do 22 000

editoval som to, ty tu čakáš že ešte ani nestihnu napsať a už je tu tvá odpvoed tak ešte jednou:

"p.s. výdrž sa dá testovať napríklad aj tak že si neháš spočítavať kolik priemerný uživatel zapíše prečte dat za určité obdobý, a ty pri teste zvolíš cestu že budeš permanentne zaťažovať disk zapismi a čtením, následne ked zistíš kolik to zvládlo zápisov a čtení udelať kým odešlo, tak máš približní výsledok kolik vydrží pri normálnom používaní (čítanie zápis) totiž bežný jednou zapíše, a pak už len zvyčajne číta, a to ne 100% času."

jinak pri takýchto desiatok zopakovaných testov to vyšlo v priemere že vydrží neco cez 7-9 let. Okrem toho jeden týpek správne napísal že za 7-9 let už dávno bude 120GB vymenený za iné SSD lebo kapacita bude jinde,... takže dôvod životnosť je u SSD blbosť.

cituju shiro a má pravdu:

kokos, este dakto vobec riesit TLC vs MLC vs SLC a podobne haluze?
kolkym z vas chcipol takyto SSD pred koncom zaruky? Isto vas nebude tisic, aby sa to povazovalo za nejaky strasny problem a SLC ci MLC-ckari sa mali povazovat za nadludi.

Pokym ten TLC SSD umre, bude este 3x vymeneny kvoli kapacite a pripadne aj kvoli rozhraniu (PCIe M.2) a nie kvoli tomu ze by sa uprepisovali bunky na smrt.

Mam 840evo 120GB takmer dva roky a so zapismi som na 9TB. A to by mal vydrzat zo 20-30TB, takze co nam to dava, 5 rokov a viac. Viete co je v IT 5 ci viac rokov, co sa za ten cas vie zmenit?

A nejaky exot tu masturbuje ze ma MLC a pritom stejne ten svoj super-duper SSD vymeni, lebo kapacita ci rozhranie, ako som pisal. Takze nejake reci ohladom zivotnosti maju do neho aku vahu? Ziadnu.

Takisto sa bavit o rychlosti nieje az tak dolezite. 98% ludi na to SSD raz daco zapise a potom sa uz len cita.
Pri rychlosti sekv. citania a hlavne 4k suborov, co je pri SSD to hlavne bezny user nic nepociti, aj keby bola rychlost zrazu polovicna. Pretoze oproti HDD to bude stale raketovo rychle.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny