Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čtečka e-knih do 2500 Kč

Ahoj, rozhoduju se pro čtečku e-knih, puvodně sem chtěl vybrat něco od pocketbook, ale četl sem recenze že má slabý displej a praská, kdežto amazon to má v pohodě. Chtěl bych okolo 2500 Kč s českou lokalizací. Aby to podporovalo doc a pdf. Na muziku nebo surfování to mít nebudu.
Děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
doc moc čteček nepodporuje, tak halvně pdf
mleko 15.08.2016 17:06
mleko
PDF je na čtení k ničemu, pokud to není PDF přímo upravené pro čtečky. PDF je určeno na tisk a to ta…
Jan Fiala 15.08.2016 17:45
Jan Fiala
zajímavé, když čtu recenze tak si všichni pdf pochvalují :-) Přemýšlím o Bookeen Cybook Muse nebo Po…
mleko 15.08.2016 22:04
mleko
Již několik let vlastním 9" PocketBook (pravda, byl cca 2x dražší, než máš limit) a jsem se čtením P…
Machr55 16.08.2016 07:48
Machr55
Knížky v PDF jsou příšerný (oproti .mobi, .epub, atp.) Já jsem měl v ruce čtečky známých, takže můžu…
Rainy 16.08.2016 09:01
Rainy
Já mám dlouho Kindle 3 keyboard s Duokanem pro práci s adresáři, zatím nerozbitý, i když okolo displ…
vadný flash disk 16.08.2016 22:04
vadný flash disk
Neni jednodussi ty texty davkove prevest do MOBI pro Kindle? poslední
Jan Fiala 21.08.2016 18:43
Jan Fiala

PDF je na čtení k ničemu, pokud to není PDF přímo upravené pro čtečky.
PDF je určeno na tisk a to tak, aby se zachovalo formatovani na všech zařízeních. Takže A4 PDF budeš hodně mizerně číst na čtečce. Některé čtečky ti to "přeformátují", ale tím se ti ve spoustě případů rozhodí formátování, zvlášť když jsou v textu obrázky.

Pokud chceš čtečku a cheš pohodlně číst, tak zapomeň na Word i PDF. Zkonvertovat libovolný formát do formátu vhodném pro libovolnou čtečku je otázkou chvilky (např. program Calibre).

Již několik let vlastním 9" PocketBook (pravda, byl cca 2x dražší, než máš limit) a jsem se čtením PDF naprosto spokojen. Většinu PDF to zvádne uspokojivě přeskládat i s obrázky a pokud nějaký PDF přeskládat nezvládne, dá se formát A4 pohodlně přečíst na šířku. Je ale pravda, že na 6" čtečce bych to bylo hodně mrňavé...

Knížky v PDF jsou příšerný (oproti .mobi, .epub, atp.) Já jsem měl v ruce čtečky známých, takže můžu říct, že nic kromě Kindle Paperwhite 3 nedoporučuju (maximálně vyšší řady). Já mám Kindle Paperwhite 2, kterýho jsem koupil, když umřel Kindle 4 a super. Jen si ho na jednu knížku, co nemohla sehnat v knihovně vypůjčila máti a nějakým záhadným způsobem se do něj naučila nahrávat knížky; už půl roku jsem ho neviděl. Zrovna včera jsem se s tím smířil a koukám po té trojce. Na mobilu už mě to nebaví.

Já mám dlouho Kindle 3 keyboard s Duokanem pro práci s adresáři, zatím nerozbitý, i když okolo displeje jsou v plastu prasklinky. Mám dost MOBI textů, ale ještě víc PDB z Palmu. Poohlížím se po něčem co by oba tyto formáty přečetlo. Našel jsem od pohledu sympatický obchod Axos (přesvědčení, ne reklama), konkrétně se mi tam líbí Pcketbook 626 http://www.axos.cz/pocketbook-626-2-touch-lux-3-se da-p284 který zobrazí mobi plus všechny běžné formáty, neoficiálně PDB a mají tam psaný formát i DOC(X). Má i HW listovací tlačítka, bohužel jen dole. Po stranách je po stranách. Jen trochu dražší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru