Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otázky ohledně VPS, MySQL a jak na VIP systém pro MC

Zdravím.

Nejsem si jist jestli podávám otázku na správná místo, ale jelikož se to týká více toho nastavování než samotné hry tak si myslím že jsem to snad umístil správně. Navíc si myslím že je větší šance naleznout odpověď tady než v Herní poradně.

Měl bych zájem o zakoupení MC serveru, ale jelikož přímé hostování hry u hostingů nevyhovuje mým požadavkům popř. ani mým cenovým představám tak bych rád zakoupil VPS.
Ale jelikož o VPS vůbec nic nevím tak mám několik otázek.

- Hádám že hra se tam bude hostovat asi nějak jako na PC přes příkazový řádek nebo něco ne?

- Zajímá mě jak je to s připojením... je to něco jako veřejná IP adresa s nastavitelným portem (NAT) přes kterou aktuálně můžu provozovat server na svém PC nebo je to nějak jinak?
(dá se zde vytvořit jakási vlastní IP adresa jako to mají servery např. názevserveru.cz?)

- Ale co mě zajímá nejvíce je nastavení VIP systému. Vím že základem je vytvořit si nějakou tu SMS bránu, nastavit cenovou hladinu atd. díky www.mobilniplatby.cz (Nyní však musí být zaplacen poplatek za možnost tvoření SMS brán, což mě nějak žíly netrhá).
Název brány, cena, popis, doručenka, tvar SMS, nějaká ta proměnná...
Ale problémem pro mě je co dál. Samotná SMS nic neudělá. Vyčetl jsem že pro automatickou aktivaci VIP je zapotřebí jakýsi skript, který je prý naprosto jednoduchý popř. se dá někde stáhnout či zakoupit. A následně něco o MySQL.

Pro mě samozřejmě sepisování nějakého VIP skriptu a nějaké to prostředí MySQL nové jelikož jsem s ním nikdy nepracoval ale asi bych s tím měl začít.

Dokázal by mi někdo vysvětlit z čeho se má skládat ten skript, jak to má vypadat popř. sepsat či mě někam odkázat na to jak to sepsat?
(Pokud je to teda vážně tak jednoduché jak mnozí lidé psali na internetu... ale rád zkouším nové věci a klidně bych se do toho i zkusil zavrtat nehledě na obtížnost)
A za poslední, dokázal by mi někdo popsat a vysvětlit funkce prostředí MySQL?

Za každou užitečnou odpověď budu moc rád.
Za uvedení příkladů budu také rád, aspoň si je budu moct náležitě rozpitvat a přijít na to jak věci fungují.
Prosím nepiště mi jako odpověď "najdi si to na googlu". Samozřejmě se nespoléhám jen na poradnu. Budu nadále vyhledávat užitečné informace na internetu ale budu rád když se mi zde zobrazí užitečná odpověď která mi potvrdí určité myšlenky a domněnky nebo mě posune dál...

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru