Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se zasekne,zhasne obraz a na tvrdo se restartuje.

Zdravím vás,

Jak už píši v předmětu, mám problém s notebookem (Lenovo IdeaPad G505s). Včera jsem přišel z práce zapnul notebook a asi po 15 minutach se notebook zasekl trochu se zrychlili větráky zhasnul obrazovku a cca po půl minutě se natvrdo restartuje až mě to bolí za něj. Pak se snaží naběhnout ale než zmizí logo Lenovo sekne se znovu a vše se 2x opakuje dokud nenaběhne diagnostika. Nakonec vypadne okno že nemohl správně načíst windows(Windows 10 Home x64)Originální. Po obnovení do dne 14.8.2016 počítač jel v pořádku až do vypnutí. Bohužel se dnes vše opakovalo ale po obnovení do téhož dne počítač po chvili udělal to samé. ( Asi 3x sem to zkusil obnovit ) bohužel už to nepomáhá a pořád se vše opakuje. Takže bych se chtěl zeptat zda to může být hardwarova chyba nebo to může být jen špatnou aktualizaci nebo problem ve windows.

Jinak jsem do počítače nic nového neinstaloval. A omlouvam se že nepíši svoje parametry ale jsem na telefonu a už tak je pro mě náročné tady psát diakritiku. :-D

Předem všem děkuji za pomoc a odpověď.

Předmět Autor Datum
Vypadá to na přehřívání. Zkus z notésku výfukovým otvorem vyluxovat bordel (úzkou hubicí, vysavač na…
mif 16.08.2016 15:58
mif
No přehřívání bych asi vyloučil. Naposled ukazoval normální teplotu a co se týče ,,bordelu" o notebo…
Badzoo 16.08.2016 16:04
Badzoo
A jaké že to teploty měříš (a čím)? On může topit i severní most či grafické jádro. Sorry, mně to vy…
mif 16.08.2016 16:23
mif
Podložka to neochladí,je to přehříváním. Ochlazení spodního plastu nemá vliv na teploty.
kozakl 16.08.2016 16:40
kozakl
Jako merici program pouzivam Everest a teploty byly pri pouzivani mezi 60-70 •C ze startu bohuzel ne…
Badzoo 16.08.2016 18:02
Badzoo
Teploty coho? 60-70 je dost, mas tam vytazene CPU alebo GPU virmi? Skus speedfan a tam si pozri CORE…
MM.. 16.08.2016 18:07
MM..
Teploty cpu a gpu jsou podobne, ale jsou vytazene po nekolika hodinach pouzivani v mem pripade hrani…
Badzoo 16.08.2016 18:19
Badzoo
Nabootuj live linux z USB sticku, ked to bude padat aj v nom, tak to je HW chyba, ked ne, tak to pot…
MM.. 16.08.2016 16:39
MM..
Omlouvam se, pokud jsem se vyjadril spatne, ale te jsem byl asi 3 hodiny v hospode notebook byl vypl…
Badzoo 16.08.2016 18:15
Badzoo
Ja som nikde nepisal ze to je prehrivanim, ale ze mas skusit nabootovat live linux, aby si vedel ci…
MM.. 16.08.2016 18:19
MM..
Omlouvam se spatne jsem nejspise klikl na odpoved. Nejdrive zkusim navrhy komentujicich na tebou vyl…
Badzoo 16.08.2016 18:26
Badzoo
U Win10 nsa ti tam hend naseru updaty (kludne aj do par minut), takze tym ze to padne o pol hodinu n…
MM.. 16.08.2016 18:41
MM..
Tovární windows je 8 takze pokud to nebude delat bude muset zustat na 8 i kdyz bych nejradeji vratil…
Badzoo 16.08.2016 18:43
Badzoo
Win8 je ok tam sa daju vypnut updaty. Start sa pouziva pravym tlacitkom mysi, inac je to normalny Wi…
MM.. 16.08.2016 18:45
MM..
No doufam ze to najde tovarni windows. Naposed co jsem to delal kdyz se prechazelo dobrovolne z 8.1…
Badzoo 16.08.2016 18:48
Badzoo
Tak potom ok nechaj tam potom ten W8, pripadne mozes aj hned skusit zakazat windows update v ovl.pan…
MM.. 16.08.2016 18:52
MM..
Resp. aj vo Win10 sa da asi zakazat sluzba WindowsUpdate, potom by asi ani Win10 nemalo tahat updaty… poslední
MM.. 16.08.2016 18:59
MM..

Vypadá to na přehřívání. Zkus z notésku výfukovým otvorem vyluxovat bordel (úzkou hubicí, vysavač na větší výkon) - jestli se syndrom náhlého úmrtí zlepší (prodlouží se doba fungování), máš jasno. Pokud tomu tak bude, rozebrat a debordelizovat.

No přehřívání bych asi vyloučil. Naposled ukazoval normální teplotu a co se týče ,,bordelu" o notebook se starám jak o dítě. Mam ho na chladící podložce s ventilátorem a přes podložku přetáhlou silonkovou punčochu. Po 2.5 letech je ze spod na pohled jako nový ani smítko prachu. S notebookem nikde ntrajdám je stále na svém místě a klávesnici pravidelně vysávám. :(

Nabootuj live linux z USB sticku, ked to bude padat aj v nom, tak to je HW chyba, ked ne, tak to potom asi neni HW chyba. Moze byt cokolvek, trebars v napajani, alebo kludne aj ME alebo EC hrabe. Mozes skusit odpojit baterku aj nabijacku na minutu, ale v tomto pripade to je skor v niecom inom. Mas to dufam aj na nabijacke a skusil si aj len z baterky a robi to v oboch pripadoch.

Omlouvam se, pokud jsem se vyjadril spatne, ale te jsem byl asi 3 hodiny v hospode notebook byl vyply a po nastartovani se ani nenahodil a hned se restartnul. A zase hazi nabidku obnoveni. Jsem si jist ze prehrivanim to byt nemuze protoze obnova pc trva dyl nez doba kterou jsem pc pouzival predtim a na dotek kamkoliv neni pc nijak teply.

Ja som nikde nepisal ze to je prehrivanim, ale ze mas skusit nabootovat live linux, aby si vedel ci to je windowsom alebo vadnym HW, a skusit na baterku / na nabijacku ci je tam rozdiel. Alebo aj skusit prestat pouzivat pokuswindows10. A skusit odpojit baterku aj nabijacku na minutu.

A skontroluj si pomocou nirsoft bsod viewer ze co to su za bluescreeny tie restarty. Pripadne skus RAM po jednej v roznych slotoch, mozu mat blby kontakt niekde. Apod.

Omlouvam se spatne jsem nejspise klikl na odpoved. Nejdrive zkusim navrhy komentujicich na tebou vyluxoval jsem PC spadlo to znovu nehlede na to. Obnovuju PC do tovarniho nastaveni pokud problem pretrva bude to nejspise a urcite chyba HW. A v mem pripade jakozto uzivatele ntb. Smrtelna a nezbyva nic nez obmenit spotrebni zbozi :-).nastesti jsem v PC nic duleziteho nemel a veci mam ze steamua jinak placene takze o nic neprijdu. Pro me to bude nejlehci varianta.

U Win10 nsa ti tam hend naseru updaty (kludne aj do par minut), takze tym ze to padne o pol hodinu nezistis nic. To je ten skvely Win10 v ktorom sa nedaju zakazat updaty. Mate s tym vela potesenia. Mne to do baraku nesmie, kym tam nedaju zaskrtavatko absolutny zakaz updatov.
P.S. ak mas nieco co sa da robit offline, tak odpoj LAN kabel a deaktivuj WiFi kartu okamzite po obnove, a vobec ho nepripajaj, a rob si nieco offline. Ci to padne. Bez LAN/bez WiFi sa tam nenaseru hned updaty.
Preto som pisal o linuxe, nepisem veci zo srandy. Ale rob co chces.

Win8 je ok tam sa daju vypnut updaty. Start sa pouziva pravym tlacitkom mysi, inac je to normalny Windows. Nepotrebujes W7. Ani W10.
P.S. len sa divim ze ci ti to fakt obnovi Win8, ptz MS pri update na W10 zvykne posahat aj recovery, ak su na disku UEFI oddiely a najde GUID recovery oddielu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru