Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaká jsou rizika při používání veřejné Wi-Fi sítě bez hesla?

Moze to byt rizikove v tom ze ak sa nahodou pripojis na nejaky fake AP utocnika, namiesto original siete (alebo samotny prevadzkovatel moze byt "utocnik") tak utocnik by mohol podstrcit inu IP adresu (DNS zaznam) pre nejaky server a na danej fake stranke napises svoje prihlasovacie udaje do niecoho, a ma ich potom utocnik. Spoznal by si to tak ze by si nemal v URL https s certifikatom daneho servera, firefox to vyrazne znazornuje zelenym vedla URL. Ak si to tam vsimas a sedi to, tak je to dost bezpecne a nemusis sa bat.
Druhe riziko je u web stranok ktore pri prihlasovani nepouzivaju https, tak tam cokolvek napises (napr. heslo alebo podobne) tak to heslo vidi kazdy kto chce.
Dalsie riziko je ze fake hotspot ti moze podstrcit fake stranku ze musis zadat cislo kreditky aby si mohol surfovat, a nejaky dement to cislo tam zada. A potom utocnik ide nakupovat.
Riziko virov vpodstate je minimalne, resp. je uplne stejne ako u zabezpecenej siete, ptz to vychadza z dalsich PC pripojenych na lokalnu siet a nezavisi od sifrovania wifi.
Hlavne si over ze v centre sieti to nastavi ze to je verejna siet a ze je u toho vypnute zdielanie cohokolvek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny