Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Organizace práce vývojářů

Mali by ste mat nejakeho projektoveho managera, ktory vie kto robi co robi a jak to robi. To je vec designu, pripravy. Jakym sposobom sa to popise je potom len na vas, bud len ako dokument slovne, alebo akokolvek graficky. Typicky sa robi dokument akoze specifikacia, kde sa specifikuje ze co nejaky komponent alebo neco/projekt ma robit, a jak.

V tom Redmine by ste to mohli mat rozkuskovane na body ze toto zmenit, hento zmenit, hento pridat, a tym padom jeden bod trva kratko a tda sa odfajfkovavat postupne, a ne ze 1bod na cely projekt, ze to jeden zapne v januari a odfakjuje v decembri :D K tym bodom sa daju potom pripadne dopisovat poznamky ze jak to je spravene a pripadne aj jake subory kvoli tomu menil, predtym nez to odfajkuje, apod. My pouzivame databazovy system na dokumentovanie zmien projektu, kde sa napise ze jaky projekt a co som menil preco som to menil a ktore subory, a nasledne si to vie ktokolvek query-ovat bud podla projektu vsetky zmeny alebo podla suboru apod. U nas je na to upraveny bugzero, ale existuje na to urcite kopa podobnych SW. Prinajhorsom sa to da pisat aj do xls sheetu pre dany projekt. V tom sa da aj vyhladavat potom podla cohokolvek, v ramci toho xls.

Ked niekto ide prec mal by sa dohodnut s tym nasledovnikom, povie mu toto uz je a toto treba dorobit, funguje to tak a tak tam na serveri je specifikacia.

Testy musi definovat ten kto definuje produkt, t.j. zas sme u specifikacie, a to vsetko co tam je napisane musi fungovat tak jak to tam je napisane. Nasledne uz ide len o ludi a o to jak presne tie testy implementuju, a o ich dovtipe ze ci to implementuju tak ze tym skutocne odhalia chyby skor jak zakaznik :)

No a komentare do kodu a celkovo kod by mal byt organizovany tak ze sa v tom niekto vyzna, to je potom len o ludoch. Aj ked checkinujes do SVN tak sa tam pise ze co sa menilo a preco, to tiez neflakat.
Viac neviem :)
P.S. a to co sa pise pri checkinovani do SVN, to tam ten SVN moze automaticky pridat do zdrojaku do hlavicky suboru, kde potom vidis vsetky verzie daneho suboru a u kazdej ten popis zmien co tam dotycny pri checkine do SVN napisal, to tak mate dufam.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny