Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Organizace práce vývojářů

CR dokáže hodně zlepšit povědomí o práci ostatních.
U nás jsem si taky zavedli, že jednou za týden se tak cca na 30-45 minut všichni sejdeme a jeden či více lidí seznamují ostatní s nějakými zajímavými tématy. Může to být třeba to, na čem právě pracují - jaké problémy tam řeší/řešili, jaké slepé uličky při tom objevili atd. Nebo můžou představit nějakou použitou knihovnu, či to může být nějaké obecné téma, třeba jak psát efektivnější kód.
Jednou za dva týdny (máme dvoutýdenní "sprinty") pak představujeme funkcionalitu dokončenou v právě skončeném sprintu. Tam se to ale nepředstavuje z pohledu kódu, ale spíše uživatele. To je zase hodně užitečné pro testery a dokumentaci. Ale i vývojáři se něco dozvědí o částech aplikace, kam se obvykle nedostanou. Tyhle prezentance jsou vlastně i takový malý test, protože následující pracovní den se to prezentuje manažerům.

Pokud jde o testery, tak ty bych rozhodně doporučoval. Mají na aplikaci naprosto jiný pohled, který by vývojáře většinou nenapadl. A co ho nenapadne, to nepokryje. Tester dělá vše pro to, aby tu aplikaci "rozbil", což vývojář nedělá, protože ten naopak rád tvoří.
A v neposlední řadě jsou testeři i živoucí dokumentace celé aplikace. Protože s ní při testování neustále pracují, tak ji většinou velice dobře znají.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny