Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Program na automatický přepis videa/audia na text

Zdravím, potřeboval bych program (pokud možno zdarma), do kterého bych nahrál video nebo audio soubor a který by mi následně "vyplivl" všechno, co se v tom souboru řeklo v textové podobě. Samozřejmě s podporou češtiny. Nemusí to být na 100% přesný přepis, stačí mi přibližně vědět, v jaké části videa se onen dialog nachází. Hledal jsem, ale našel jsem jenom programy, který to nedělají automaticky, akorát pomáhají člověku to přepsat. Díky.

Předmět Autor Datum
do kterého bych nahrál video nebo audio soubor a který by mi následně "vyplivl" všechno, co se v tom…
shiro 18.08.2016 12:11
shiro
To si děláš srandu, že nic takovýho není?
feta 18.08.2016 12:25
feta
Skorej si ty robis srandu ze daco takeho pozadujes...nepozeraj tolko CSI, kde okrem ineho su schopni…
shiro 18.08.2016 13:13
shiro
Tak dejme tomu, že nic takovýho není. A není aspoň program s podporou češtiny, kde bych to video/aud…
feta 18.08.2016 13:07
feta
pre pc kedysi takýto software vyvýjal IBM spolu s Philipsom,vcelku to aj fungovalo,dnes netuším,kam…
audax 18.08.2016 13:47
audax
Zdravím, existují, co vím jen v ČR dva programy na převod mluveného slova na text, jeden je od firmy…
Sid07 08.09.2017 09:51
Sid07
Po roku bude mat o to este urcite zaujem. Navyse prevod reci na pisane slovo stale nie je dokonaly,…
fleg 08.09.2017 10:21
fleg
Programy, které se používají na přepis nejsou dokonalé (to se s využitím umělé inteligence snad rych… poslední
Jan Fiala 08.09.2017 10:27
Jan Fiala

Skorej si ty robis srandu ze daco takeho pozadujes...nepozeraj tolko CSI, kde okrem ineho su schopni zoomnut obrazok 120x80 na 300-nasobok a vycitat z neho perfektne ostre meno vraha :-)

Na druhej strane, volaco podobne existuje snad od roku 2000, no vzdy sa jednalo o diktovanie cez mikrofon, treba pocitat s kopou chyb a programy stali zopar tisic dolarov a vsetko bolo robene len pre Apple PC. jedine pouzitelne veci s nejak funkcnym rozpoznavanim hlasu su dnes Apple siri a MS cortana. na podporu cestiny samozrejme zabudni.

Este tak prevod textu na reco sa da....ty pozadujes opak, navyse z nejakeho videa kde ktovie co su za ruchy v pozadi, ci tam nieje hudba alebo co....toto je ovela zlozitejsie spravit.

Poobzeraj sa tu:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_speech_recog nition_software

pre pc kedysi takýto software vyvýjal IBM spolu s Philipsom,vcelku to aj fungovalo,dnes netuším,kam sa vývoj uberal,na apple je toho viac, VoiceOver a RepeatAfterMe spolu so SRLanguageModelerom sú súčasťou operačného systému a dá sa do toho domodelovať hocijaká reč.......existujú aj zariadenia a softwary pre slabozrakých a nevidomých,ktoré vedia hlasovo okomentovať dianie na obrazovke a prepisovať diktovaný text do písomnej podoby,skús sa informovať a zapátrať týmto smerom.....

Zdravím, existují, co vím jen v ČR dva programy na převod mluveného slova na text, jeden je od firmy SpeechTech, druhý Newton Dictate, ten se nechá koupit normálně přes Alzu, v základní verzi umí přepisovat diktovaný text, rozšířené verzi umí přímo zpracovat audio soubor.

Programy, které se používají na přepis nejsou dokonalé (to se s využitím umělé inteligence snad rychle zlepší) a nejsou zdarma. Asi nejlepší s češtinou je Newton Dictate, ale i tam musíš diktovat srozumitelně se speciální instalací a program se musí naučit tvůj hlas.
Rozhodně to neumí to, že několik lidí mluví současně, potichu, nahlas a program to vše přepíše.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru