Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Njedou vyhledat aktualizace Win.7

Zajimalo by me, jak WSUS offline funguje?

Stahuje to pokazde vsechny aktualizace k dispozici a pak to overuje, jestli jsou potreba nebo ne?

Popisu jak funguje Windows update:

1. Spustime Windows update a zacne vyhledavani aktualizaci, to trva znacnou dobu, protoze Microsoft k databazi aktualizaci podle meho nazoru zamerne nepripoji vas pocitac hned a vy tak cekate na pripojeni a stazeni nejnovejsich aktualizaci, kdy si Windows update overi, ktere uz mate nainstalovane a ktere z databaze jeste nemate a tedy vam je zobrazi k aktualizaci.

2. Doslo k vyhledani aktualizaci a ty se uzivateli zobrazily a muze pripadne nektere vyskrtnout, ktere treba z nejakeho duvodu nechce. Po te klikne uzivatel na nainstalovat a opet se Windows update pripoji k databazi (respektive se snazi pripojit, coz se nekdy povede az za desitky hodin) a jeste jednou si overi, ze aktualizace jsou pro vas system ty spravne.

3. Dojde ke stazeni a instalaci aktualizaci.

---

Od bodu 2 se to da podstatne pri pravidelne aktualizovanem pocitaci zrychlit tak, ze si proste zobrazene aktualizace pro muj pocitac najdu na webu Microsoftu sam a rucne si je stahnu. Po te se musim odpojit fyzicky (vytazenim RJ45) od internetu a aktualizacni aplikace, kdyz zjisti, ze pocitac neni pripojeny k internetu, proces zjistovani trva asi 2 minuty, tak proste aktualizace pusti a od bodu 2 to teda rucnim stazenim jde pomerne rychle proti spolehani se na automatiku.

Co teda nechapu u toho programu je, jak ten WSUS zjistuje co memu pocitaci chybi, protoze jakmile by se pripojoval k databazi, tak proste ten proces trva ty hodiny a hodiny. Takze mozna proste automaticky instaluje v cervenci vsechny cervencove zpalty, v srpnu vsechny srpnove, ....

Zajimalo by me teda, kdybys jednou zkusil Windows update, jestli ta aplikace opravdu nainstalovala vsechny potrebne zaplaty pro tvuj pocitac, jestli ji neco nemuze utect.
Obdobou bez nejake aplikace od treti strany bys mohl jednoduse kazdy mesic zjisti, co vyslo za zaplaty a proste je rucne z webu Microsoftu stahnout, odpojit pocitac od site a nainstalovat - ovsem nekdy je v prubehu rucniho procesu potreba vic restartu PC.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny