Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrznutí PC po spuštění,v průběhu hry!

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s mým NTB, který někdy když spustím nějakou hru nebo rovnou v průběhu náhodně zamrzne, společně s tím zůstane na obrazovce poslední obrázek a z reproduktorů jde nepříjemný bzučivý zvuk.Dělá to jen u her jako např. GTA V,CS:GO,Battlefield 4...naprosto náhodné zamrzání?! Ve chvíli zamrznutí se jakoby odpojí všechna zařízení, která jsou připojena do USB (jako bych vypnul počítač) a jedinou možností je restart.
Ovladače mám všechny nejaktuálnější a teploty jsou v pořádku (nejdou nad maximální limity). Poraďte mi prosím, čím by to mohlo být?
Plus ještě...při tom záseku...žádný chybová zpráva, žádná BSOD...jen poslední zobrazená věc a bzzzzzzzzzz z reproduktorů.

Zakladní parametry :
Windows 10
Intel Core i7-5700HQ + chladič Gelid Tranquillo Rev. 2
16GB RAM
Nvidia GeForce GTX 970M
https://www.msi.com/Laptop/GE72-6QF-Apache-Pro.htm l#hero-overview

Mockrát Vám děkuji za rady, já už opravdu nevím, co dělat.

Předmět Autor Datum
Bud to je ovladacmi (skus starsie ovladace grafiky napriklad, z webu vyrobcu ntb, apod, deaktivuj au…
MM.. 19.08.2016 17:56
MM..
Inac skus si v BIOSe vypnut CPU C-states (aspon C4 a vyssie), ak to tam nahodou je (u ntb pochybujem… poslední
MM.. 19.08.2016 17:59
MM..

Bud to je ovladacmi (skus starsie ovladace grafiky napriklad, z webu vyrobcu ntb, apod, deaktivuj automaticke update ovladacov grafiky vo Win, pripadne aj restartuj win ptz vypinanie neni vypinanie, skus pripadne obnovit recovery a uplne vypnut sluzbu windws update ze ci to s original stavom od vyroby ide normalnejsie), alebo nestabilny HW, s tym urobis asi len to ze to odnesies nazad cinanovi a kupis si normalny PC.

"teploty jsou v pořádku" - to ty nemozes vediet, na doske je tisic suciastok, ne dve, a kazda ma nejaku teplotu. Ale aj tak je zaujimave co presne tym myslis, teploty coho su kolko.

Inac skus si v BIOSe vypnut CPU C-states (aspon C4 a vyssie), ak to tam nahodou je (u ntb pochybujem), alebo skus nastavit vo vlastnostiach energie maximalny vykon nech to nerobi speedstep, pripadne ak v biose nahodou je nastavenie pre CPU turbo skus to vypnut, pripadne v podrobnych nastaveniach energetickeho profilu vo Win u CPU ci nebude setrenie spotreby (to su potom cstates) ked to vypnes ci nebude stabilnejsie. Ak bude tak to je potom HW problem s menicmi.
S vypnutymi cstates to bude potom viac zrat ked nic nerobis.
P.S. moze to byt aj teplotami pri ktorych su menice uz problematicke. Skus to hrat ked je zima, ci to bude ine.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru