Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ako na "ROOT" mobilu.

Ahoj, som vlastníkom mobilu xperia E3. No celkom sa mi nepáči že mobil nedokáže inštalovať aplikácie na kartu a keďže veľkú časť v mobile zaberajú aplikácie ktoré ani nepoužívam no nejdú odinštalovať rozhodol rootnúť ak to správne nazývam. Dočítal som sa o tom už dávnejšie no keďže mobil bol v tedy pomerne ešte nový nechcem som doňho zasahovať.

Teraz už mobilu skončila aj záruka takže som sa na to odhodlal, no neviem čo to všetko obnáša tak som sa tu chcel informovať. Tiež ma zaujíma na koľko je to bezpečné a čo všetko sa mi tým v mobile zmení.

Tak ak by niekto vedel poradiť alebo mi to stručne vysvetliť budem rád a predom za to ďakujem.

Předmět Autor Datum
https://www.google.cz/?client=firefox-b#q=xperia+e 3+root&gfe_rd=cr
dennyB 28.08.2016 10:19
dennyB
Root znamena prideleni administratorskych prav, v linuxu na to je prikaz su (ci sudo), ktery je ted… poslední
RedMaX 28.08.2016 11:20
RedMaX

Root znamena prideleni administratorskych prav, v linuxu na to je prikaz su (ci sudo), ktery je ted neaktivni, aplikace na root prideli tvemu uzivateli moznost se prihlasit jako administrator (root), takze potom tam mas aplikaci, ktera tohle ridi a kdyz nejaka aplikace pozaduje root, tak te ta "root" aplikace vyzve k potvrzeni, jestli prava root pridelujes nebo ne.

Diky tomu se pak muzes libovolne hrabat v systemu a klidne ho i smazat, proto je treba to pouzivat s rozumem. Samozrejme take muzes odinstalovat nezadouci zbytecne aplikace.

U kazdeho mobilu je to jine, proto si najdi pres google navod primo pro tvou Xperii E3 a postupuj pak presne dle navodu!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru