Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s internetem, zejména wifi.

Zdravím.
Pokusím se problém nějak popsat, ale je to dost složité. Takže situace následující. Internet v sobotu odpoledne z ničeho nic velmi zpomalil. Jak kabel, tak wifi. Ping kolem 1000+(běžně 15ms). Psal jsem na podporu O2(mám od nich net) a oni mi napsali, že něco zkusí a jestli to druhý den půjde. Druhý den šlo vše OK. Nicméně dnes od rána je to celé takové zvláštní. Nejdříve mi ráno opět šel velmi pomalu jak po kabelu, tak wifi. Ping lítal kolem 1500. Vyměnil jsem router(mám záložní, stejný jako ten první, nějaký d-link). Chvíli to šlo ok a po cca 3 minutách zase zpomalení. Zhruba od 16:00 večer mi net zase šel. Dále zhruba v 18:00, internet přes kabel jel v pořádku dál a rychle jak měl. Na notebooku, kde jedu přes wifi, mi net jede chvíli dobře a chvíli neskutečně pomalu. Napadlo mě, jestli to nemůže souviset s tím, že podle mě přibylo hodně wifin v sousedství. Dneska jsem viděl, že tu je asi 15 wifi připojení, kam mohu notebook připojit. Dříve to podle mě hledalo max 7-8 wifin v okolí. Napadlo mě, že třeba se nějak ty wifiny ruší s tou naší a zpomalují se navzájem, ale ráno mi nešel dobře ani net přes kabel na PC, tak si říkám, že je to blbost aby to souviselo. V nastavení routeru jsem koukl a dal jiný kanál, cca 2 minuty vše ok a pak zase zpomalení netu přes wifi. Koukl jsem také na DHCP klienty a divné je, že když jelo dobře wifi i kabel, tak tam bylo to PC a notebook a ještě mobil. Ale pak mezi 17:00-18:00, tam přibyl klient localhost a já zaboha nemůžu přijít na to, co to je. Říkal jsem si, jestli to nebude právě tím localhostem, že se to nějak zpomaluje, ale vůbec netuším. Už jsem z toho zoufalý, asi zas zavolám O2 a snad sem pošlou technika. Ale jestli na to máte nějaký názor, určitě budu rád. Děkuji mnohokrát.

Předmět Autor Datum
asi máš nezaheslovanou wifi a nějaký stahovač se na tebe připojuje. a u správy routeru možná default…
lední brtník 30.08.2016 00:10
lední brtník
Tiež by som to tak videl. Localhost nemá čo hľadať medzi počítačmi, pokiaľ si ho niekto nepomenuje t…
čitateľ 30.08.2016 00:24
čitateľ
Wifi zaheslovaná teda je. I u správy routeru jsem měnil heslo :(. Ale taky jsem měl pocit, že se něk…
Scotty 30.08.2016 08:43
Scotty
Technik tam přijede prubnout situaci,nečekej,že ti popravdě popíše,že O2 stojí za pendrek. Prostě mo…
kozakl 30.08.2016 09:33
kozakl
Jasný no, trochu s tím počítám. My už tak bydlíme daleko od ústředny a máme "velkej útlum". Takže pl…
Scotty 30.08.2016 09:46
Scotty
Technik ani nepřijel, prý by to nemělo cenu. Je pravda, že od rána to jde v pohodě. No a asi už vím,…
Scotty 30.08.2016 11:43
Scotty
niečo nesedí ako sa tá telka prihlásila na wifi, keď si menil všetky heslá?
čitateľ 30.08.2016 12:40
čitateľ
Já jsem hesla neměnil v posledním týdnu, kdy došlo k tomu zpomalení. Takže se telka v klidu mohla př…
Scotty 30.08.2016 13:02
Scotty
"smart" TV problém bývá ve zkriplených ovladačích čínských wifikrámů (i mobilů). jejich tvořivosti… poslední
lední brtník 30.08.2016 18:52
lední brtník

Wifi zaheslovaná teda je. I u správy routeru jsem měnil heslo :(. Ale taky jsem měl pocit, že se někdo přiživuje na naší wifi. Ale dávám si bacha na různé pochybné stránky a nestahuju žádné torrenty ani warez, prstě nic. Jako chápý, že i tak se tam mohla dostat škodná, ale nepřišlo mi to pravděpodobné. Divné je, že teď třeba to jede v pohodě. Ale včera to taky chvíli jelo OK a chvíli hrůza. Za hodinku přijede technik od O2, tak uvidím, zda na něco přijde. Otázkou je, zda na něco bude moct vůbec přijít, když to zrovna pojede v pořádku :/.

Jasný no, trochu s tím počítám. My už tak bydlíme daleko od ústředny a máme "velkej útlum". Takže platíme 20/2 internet a reálná rychlost je spíš 5,5/0,3, ale slušný ping kolem 15ms, když vše funguje jak má. Ono to ani celkově není tak hrozné. Net jede slušně rychle a stahování je dejme tomu dostačující. Ale jakmile přijdou problémy, jako teď těch posledních pár dní, tak to už problém je.

Technik ani nepřijel, prý by to nemělo cenu. Je pravda, že od rána to jde v pohodě. No a asi už vím, čím bylo to, že wifi jela hrozně. Ten tajemný localhost byla "smart" TV. Někdo zapnul v tv wifi a vždy když byla TV zapnutá, tak docházelo k tomu zpomalení wifi. Už jsem zakázal její mac adresu ve správě routeru a v TV vypnul wifi. Ty smart funkce stejně stojí za velké nic. Tak snad to bylo opravdu ono, co tak děsně rozhodilo náš internet doma. Děkuji za odpovědi všem :).

Já jsem hesla neměnil v posledním týdnu, kdy došlo k tomu zpomalení. Takže se telka v klidu mohla připojit. Sice je mi divné, jakto, že stále zpomalovala net včera večer, když jsem její mac adresu včera odpoledne zakázal, ale asi to furt jelo, ptž ještě měla přiělenou adresu od DHCP. Počítám, že tím, že jsem její mac adresu vyřdil už jí příště DHCP adresu nepřidělí. Nevím, nevyznám se v tom moc, ale teď zatím jede net v klidu a prostě to zatím vypadá, že v tom ta TV měla prsty. Uvidíme, zda ještě někdy dojde ke zpomalení, ale doufám, že ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru