Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se soubory .JPG Win 10

Dobrý den, mám problém, který jsem dříve nikdy neřešil a dokonce jsem jej nikde na fórech nenašel. Známá mi dala PC k opravě, že jí nejdou zobrazovat fotografie, videa, jiné soubory. Když jsem NB zapnul, byly tam win10, kamarádka odklepla aktualizaci z win7 na win10. Přeinstaloval jsem tedy zpět na win7, ale všechny sobory na druhém disku zůstaly s příponou .INFO a nejdou v ničem otevřít. Poradíte mi, prosím, jak dostat soubory zpět do čitelného formátu? Podotýkám, že se jedná o stovky fotek, dokumentů a pod. Napadlo mně, jestli se HDD nepřepl do nějakého jiného režimu např. FAT, nebo tak něco. Pomohlo by, kdybych zkusil některý ze souborů přetáhnout třeba na flash a zkusil otevřít někde, kde jsou win10? Nikdy jsem se s podobným problémem nesetkal. Jetšě uvádím, že jsou touto příponou označeny VŠECHNY soubory na druhém disku. Složky jsou viditelné normálně a velikosti souborů jsou odpovídající.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Jestli opravdu došlo jen ke změně přípony, jde to přece přejmenovat zpět a obrázek bude opět čitelný…
karel 30.08.2016 13:18
karel
Jakou mají ty soubory velikost?Jestli třeba 1-3MB jako fotky,tak to nebude nějaký info textový soubo…
Karel04 30.08.2016 13:25
Karel04
Si to predsa otvor v notepade alebo v totalcommanderi pomocou F3. Urcite tam bude oznam od nejakeho…
MM.. 30.08.2016 13:26
MM..
Klikni na libovolný obrázek pravou myší a dej volbu - otevřít v programu .. si vyber. Pro kontrolu z…
kozakl 30.08.2016 13:38
kozakl
Vsechny maji priponu INFO..? Nejsou tak nahodou zakodovane sifrovacim virem..? poslední
Abox 30.08.2016 14:51
Abox

Jakou mají ty soubory velikost?Jestli třeba 1-3MB jako fotky,tak to nebude nějaký info textový soubor.Zkus to nějak roztřídit podle názvů,třeba fotky z dig.foťáku asi poznáš,dokumenty zase asi nemáš ve složkách s fotkami.Pak si dej pravou myší Otevřít v programu,vyber nějaký prohlížeč na fotky,co tam máš.Když to půjde,zkontroluješ vše,roztřídíš ty dobré a změníš pak hromadně příponu.
S tím překopírováním na flashku a zkouškou jinde nevím,to asi přípony zpět nevrátí.
A v jakém systému jen ten disk?
edit-než jsem to naklofal,tak karel byl rychlejší.:-)

Si to predsa otvor v notepade alebo v totalcommanderi pomocou F3. Urcite tam bude oznam od nejakeho viru, ktory subory zakryptoval, tak znamej povedz ze a) subory ma mat zalohovane, b) nema si tam instalovat viry ktore jej zakryptovali subory, a potom sa divit ze nejdou otevrit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru