Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabránit pc v síti v přístupu na internet?

Ahoj všem, prosím o radu.

Malá pc síť, všude winXP, 3 pracovní stanice + 1 server, který též může sloužit jako prac.stanice + ADSL router DataCom Xavi (4x ethernet). Přes router jde tedy interní komunikace mezi počítači v síti i externí komunikace (internet). Potřebuju zcela zabránit jedné konkrétní pracovní stanici X v přístupu na internet (browser, emaily, icq, skype...), ale zároveň musít té stanici X ponechat přístup k síťovému účetním programu, který běží na serveru.

Můžete mi prosím poradit nějakou jednoduchou fintu, jak toho dosáhnout? U té stanice X sedí BFU schopná zkontrolovat tak maximálně, jestli je zastrčený síťový kabel. Jiná možnost připojení na internet u tohoto počítače není.

V nastavení routeru jsem tuto možnost nenašla. Napadlo mě, že bych mohla do software té stanice X někam zadat omezení rozsahu IP adres dosažitelných z té stanice X tak, aby se dostali jen na počítače ve vlastní síti (tj. IP 10.0.0.? ), ale nikam jinam.

Děkuju všem za trpělivost.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Není jednodušší vyplnit nesmyslnou bránu? Např. "pravá" brána je 192.168.1.254, nesmyslná bude 192.1… poslední
Zdenda 12.06.2007 14:28
Zdenda

Není jednodušší vyplnit nesmyslnou bránu? Např. "pravá" brána je 192.168.1.254, nesmyslná bude 192.168.1.250 a do hosts souboru nadefinovat, že adresa 192.168.1.X je PC s účetním programem? Taky se do toho hosts souboru dá napsat, že www.seznam.cz je IP adresa aaa.bbb.ccc.ddd atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru