Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký antivirus do firmy?

Grid funguje ako zberac info od userov Esetu. Samozrejme nepoznam presne pravidla, ktorymi sa riadi, ale v principe by to malo fungovat ako prva linia heuristiky, takze ziadne dlhodobe skumanie vzoriek, ale ak sa opakuje podozrivy subor od viacej userov, respektive im pride heuristicke varovanie z tisicok PC s roznymi OS nastaveniami a skoro rovnakymi priznakmi je velka pravdepodobnost, ze ide o virus.
Je to v podstate genialna myslienka vyuzit pc userov na detekciu neznamych vzoriek virusov. NOD bol znamy prave nizkym poctom falsonych poplachov, na tomto pohoreli pomerne casto v testoch AVG, ci Avast. Pri klasickej detekcii novych vzoriek musi prejst vzorka pomerne dlhym testovanim ky ju pustia do ostrej virusovej db a to nejaky cvas trva.
Dalsia funkcia gridu je hashovanie suborov, NOD spravi kontrolu otaguje si subory a posle tagy/hashe do db. Nabuduce sa porovnaju hashe s tvojimi subormi a kontrola je rychlejsia. NOD bol znamy svojou rychlostou kedysi msylsim si, ze ju dosahovali prave takymito fintickami, aj ked Live Grid je relativne nova zalezitost.
V skratke...Live Grid ti zvysi sancu zachytenia noveho virusu a zrychli ti kontrolu. Ja osobne nevidim dovod ho nezapinat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny