Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s PC po poslední aktualizaci Windows 10

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Mám notebook ASUS K50IN, Po poslední instalaci aktualizací Windows 10 mi ovšem zmodrala obrazovka s tím, že nastala chyba a systém se restartuje.. Po restartu se objevila obrazovka s logem windows a hláškou prepairing automatic repair.. dlouho se načítá a skončí to černou obrazovkou, kde ani po hodině se nic neděje, přitom procesor svítí a reaguje.. Po už asi 50ti pokusech jak toho opravit stále nemohu rozjet windows.. Zkoušel jsem po startu F9 = abych se dostal do recovery, to jsem zkusil jednou abych opravil pc a zachoval soubory.. to samorejme neslo a hlásilo to, že disk je uzamčen a zase restart.. už je to asi týden a po stisknutí F9 už se nestane naprosto nic.. Bylo to jednou a dost.. Zkoušel sem ruzné booty windows z USB, z DVD, ale instalace se vždy zasekne u: spouštění přípravy instalace.. Dnes už mi z usb windows nejde vubec nabootovat, takže už jen zkouším vypalovat win 10, zkoušel sem tam dát i windows 7, ale zase se to seklo.. Opravit PC přes vložené dvd samozřejmě také nejde.. Podle Biosu neni problém v HDD, ten vidí normálně, kdyby byl odpálenej předpokládám že by ho vubec nedetekoval.. Zkouším i rozjet win přes safe mode, ale to je uplně to samé.. Jsem zkrátka na mrtvém bodě, Pc zapnu, do biosu se dostanu, zkoušel sem i manufakturní nastavení biosu, ale vubec nic.. Do windows 10 se přes HDD nedostanu (zaseknutí v Autom. repair) a USB boot nereaguje (zkoušeno na 3 fleškách) a přes DVD boot se sekne u přípravy instalace.. Nevíte někdo kde by mohl být prosím problém?

Děkuji za Vaše případné odpovědi

Předmět Autor Datum
Zkontroluj jaké má disk hodnoty S.M.A.R.T. Třeba pomocí utility CrystalDiskInfo. Že BIOS detekuje di…
Thunder 20.09.2016 14:34
Thunder
Ten disk je starý cca 7 let.. A píše, že S.M.A.R.T. nepodporuje.. Zároveň mám BIOS od American Megat…
Martin91 20.09.2016 19:27
Martin91
pardon samozrejme sem myslel: Asi je ten komp po tom rádoby updatu totálně odepsanej..
Martin91 20.09.2016 19:31
Martin91
Podle vloženého USB je tedy KIlldisk už vidět, ale když dám killdisk.exe, píše Unable to recovery a…
Martin91 20.09.2016 19:56
Martin91
Disk bych z notebooku vyjmul, připojil k jinému PC a promazal. Také by chtělo rovnou odzkoušet noteb… poslední
Thunder 21.09.2016 08:55
Thunder
Tým, že si upgradol na w10 si sa pripravil o recovery. Prečítaj si môj príspevok tu Test disku samoz…
sakraforte 20.09.2016 14:58
sakraforte

Zkontroluj jaké má disk hodnoty S.M.A.R.T. Třeba pomocí utility CrystalDiskInfo. Že BIOS detekuje disk je sice hezké, ale ještě to neznamená, že je v pořádku. Stav disku nenabývá jen dvou hodnot - dobrý/špatný, ale také mnoho různých stavů mezi tím.

Jestli se to ale stalo po aktualizaci, tak by neměl být problém v hardware ale jenom v software. Zkus ještě pár tipů (pro jistotu bych udělal čistku Killdiskem). Případně zkus nabootovat linux, jestli ten taky nepojede.

Ten disk je starý cca 7 let.. A píše, že S.M.A.R.T. nepodporuje.. Zároveň mám BIOS od American Megatrends 1985-2005, BIOS verze 222. Windows 10 mám už rok, nešlo o upgrade, ale o běžnou aktualizaci v rámci Windows Update.. Nabootovat Linux nejde.. Killdisk jsem vypálil dle návodu který jste mi poslal, ale nestalo se nic, když dám aby se bootovala jako první disková jednotka, nevidí ho a píše klasickou větu že mám vložit boot media a restartovat.. Takže nemohu smazat ani disk.. Navíc mi přijde ten bios hrozně okleštěnej, že v něm v podstatě neni nějaká obsáhlejší nabídka co dělat.. kromě hot key F4, kde mám viditelné diskové jednotky, ale co tam je za cca 12 souborů-složek, tomu nerozumím a navíc když na nějaký kliknu stejně mi to napíše, že se nezdařilo a restart.. Asi je ten komp po tom rádoby upgradu totálně odepsanej..

Tým, že si upgradol na w10 si sa pripravil o recovery. Prečítaj si môj príspevok tu
Test disku samozrejme urob, ale utilitou od od jeho výrobcu, prípadne cez SeaTools for Windows.
S kolegom vyššie si dovolím nesúhlasiť. Disk nábýva dvou hodnot dobrý/nie dobrý. Ak to robíš pre seba, nebudeš stavať most zo zhnitých dosiek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru