Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ventilátor v boxu pro Raspberry Pi 3...

Dobrý večer,

dostal jsem novou hračičku, tedy Raspberry Pi 3, že prý kdo si hraje, nezlobí. Dnes jsem si na něj koupil průsvitný box s větráčkem, konkrétně tento. Samozřejmě není složený, je rozložený na kusy, takže jsem si ho složil. Na "Malině" mám na procesoru a na vedlejším čipu (momentálně nevím, oč jde) hliníkový heatsink. Na obrázku je větráček v boxu otočený nasávací stranou dovnitř. Připadalo mi, že je efektivnější, aby byla vevnitř vyfukovací strana, takže jsem ho tam takto namontoval. Vím, že je to blbá otázka, ale jelikož je ten větrák s docela silným větrem, jestli to součástkám nějak nevadí a jestli je to "neodfoukne" :-D .

Děkuji za odpovědi, Jakub Michálek.

Předmět Autor Datum
neodfoukne. RPi3 větrák nepotřebuje, pokud jej nebudeš trápit na 100% výkonu dlouhou dobu.
touchwood 21.09.2016 22:24
touchwood
Děkuji, taková odpověď mi stačí.
jakub.michalek 21.09.2016 22:59
jakub.michalek
pokud jej budeš trápit Ale Pane Touchwood, opět na sílu ? :) Bez větráčku se obejde, ale silně by… poslední
WPShell 21.09.2016 23:41
WPShell

pokud jej budeš trápit

Ale Pane Touchwood, opět na sílu ? :)

Bez větráčku se obejde, ale silně bych doporučil,osadit|nechat osazené ty 'Pasivní žebra', osobně jsem osadil 'x3' i s RAM, kde Pi3 se zahřívá podstatně více, jako jeho předchůdci.

''Sice ty žebýrka v mém případě nejsou estetické, ale svou práci odvedou výtečně, hlavně jestli bude zapojen 24/24, třeba v roli mini PHP WEB serveru, nebo Média centrum, kde bych navíc doporučil přiradit více Video Memory v BOOT 'edit config' nastavení.
[http://pc.poradna.net/file/view/26949-y-png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru