Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem starší notebook, vzít ho?

Zdar, asi to sem úplně nepatří, ale přesto to zkusím :))

Švára mi nabídnul jeho starší notebook HP Pavilion dv6-6b90ec za 5000, celou dobu běžel zavřený u monitoru, docela se o něj staral.

HW by měl být: Intel Core i7-2670QM, AMD 6770M, má v tom SSD a místo vypalovačky 2TB Seagate, displej vyměnil na rozl. 1366x768 a docela pohodlná klávesnice. Větrák pravidelně vyfoukával a procesor přepastovával, teploty CPU jsem sledoval a kolem 45°C při běžné práci, akorát je teda hlučnější.
Co jsem koukal, tak ten procesor by na nenáročnou práci stačil a na grafice bych starší hry z r. 2010+ možná rozjel.

Moje otázka zní: Koupit takový notebook, který může klidně běžet dalších 5 let a dva roky s ním vydržet, nebo konečně zainvestovat 20000 do nového stroje na dlouhou dobu? Nejsem moc znalý v oboru, tak to zkouším tady, třeba mi někdo poradí :-P
PS: mám dv6-3120ec + plotnu 5400/min :-D

Díky za přečtení a čas!

Předmět Autor Datum
Tezko rict, parametrove je notas dobry a za 5000Kc se to zda byt dobra volba, ale je to HP, ktere uz…
RedMaX 22.09.2016 05:42
RedMaX
Díky za odpověď, asi ho vezmu, o hry mi úplně tolik nejde, akorát hodně služebně cestuju, tak bych s… poslední
Jára Grocke 22.09.2016 21:53
Jára Grocke

Tezko rict, parametrove je notas dobry a za 5000Kc se to zda byt dobra volba, ale je to HP, ktere uz nejakou dobu vyrabi sunty po strance dilenskeho zpracovani, desky, zdroje atp. Takze vydrzi opravdu jeste dalsi dva roky? To nikdo nevi.

Notebooky na hry nejsou a prehravajici se HP uz vubec ne. Takze tady je kazda rada draha, je na tobe jestli to risknes a treba vydelas a notas pobezi jeste nekolik let v pohode (na net, video apod.) anebo taky ne.

Díky za odpověď, asi ho vezmu, o hry mi úplně tolik nejde, akorát hodně služebně cestuju, tak bych si občas o pauzách krátil čas :) S těma šuntama máš recht, přítelkyně má HP z r. 2015 a už jí tam polovina věcí nefunguje, včetně touchpadu :))
Ale je tam čipset od Intelu, tak by nemusely být velké problémy ne? Kdysi mi odešel(?) čipset na starším Asusu (ATI HD3200).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru