Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ze servisu přišel "opravený" počítač nepoužitelný, Win 7

Dobrý den,

před měsícem jsem posílal (na už placenou pozáruční opravu) do servisu notebook. Nebyl schopný nabootovat, při pokusech nainstalovat Windows 7 ze záložních DVD hlásil, že hard disk má jen 1 MB. Říkal jsem si, že je buďto v háji disk a nebo jen OS. Každopádně se v počítačích moc nevyznám a ikdyby to byl jen SW, nevěděl jsem, jak to z toho stavu napravit. V servisu zjistili jen SW závadu a řekli si 1300 za obnovu OS. Včera mi počítač přišel a dá se používat leda jako přenosné topení.

Počítač stále hučí, zahřívá se, větráky jedou naplno. To je samozřejmě bez jediného mnou spuštěného programu. Správce úloh - paměť 70%, procesor 30%. Před "opravou" bylo obvykle 25-30% RAM a 5-10% CPU. Sledování prostředků - drtivá většina svchost.exe (netsvcs) [40%], pak dwm.exe a jiné svchost.exe. Na počítač jsem nainstaloval jen Aviru, Chrome a Operu. Naopak jsem odinstaloval asi 10 zbytečných programů, se kterými to přišlo (hry, spořič, Skype...). Paměť teď tedy stále jede na skoro 75%, avira trvale zabírá 1-3%, počítač je na mou obvyklou činnost nepoužitelný, hrozí přehřátí a modrá smrt.

Proces svchost.exe (netsvcs) jsem googloval a různé zdroje zmiňovali obnovu Win (což bych rád, ale nemůžu- když to nepomůže, nebo to v horším případě zase nebude bootovat, neuznají mi reklamaci, že jsem si to rozbil sám) a Windows update. Večer jsem tedy spustil vyhledávání aktualizací, po 3 hodinách to stále jelo, notebook jsem musel nechat hučet přes noc. Ráno to ani po 11 hodinách nebylo hotové. Na hodinu jsem to vypnul a pak spustil znovu, teď to jede 8 hodin a asi je to zbytečné.

Další problémy po "opravě", které nevím, jestli souvisí:
Stále svítí a bliká kontrolka DVD mechaniky, ta je přitom prázdná. Stejné dokonce i po vysunutí mechaniky.
V Aceru se asi snažili odinstalovat McAfee, který byl původně na měsíc zdarma. Nainstalovaný ale stále byl, na disku zabíral asi 400MB, spustit nešel, vyhodil jen velký, bílý, neohraničený čtverec. Při pokusu o odinstalování to samé.
Po zapnutí Opery/Chromu se obojí ukazuje jako 5-7 procesů (chrome.exe/opera.exe) a celkové využití paměti je 350-600MB, to při jedné záložce - google/idnes. Myslím, že před "opravou" to bylo minimálně 2x méně RAM a tolik procesů na pouhou jednu záložku se mi nezdá.

Prosím o radu. Mám s tím ještě něco zkusit? Co přesně a jak? Nebo jim to mám takhle po***** vrátit? (čekání na DPD je pro mě problém, musel jsem si brát 2 dny volno v práci, proto bych to rád dal do kupy sám). Moc děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny