Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Klavesnice s mechanickyma spinacema levne

Prvni dojmy:

klavesnice Logitech G810 Orion Spectrum

Wau, stalo to balik, ale klavesnice s mechanickyma spinacema je parada. Vybalil jsem, pripojil jsem k PC, vse fungovalo, stahl jsem z webu Logitechu ovladaci program a nainstaloval. Po spusteni bylo treba odpojit klavesnici od USB switche a dat primo do USB portu PC a aktualizovat firmware jinak by ovladaci program nefungoval, potom se to zase vratilo zpatky do switche.
Ovladaci program je famozni, veskere moznosti nastaveni co si lze prat, RGB podsviceni je tezka frajerina, pod kazdou klavesou klidne jina barva podsviceni, samozrejme to stejne jako 90% dalsich blbosti nevyuziju, ale udelat si na klavesnici zony z podobnych klaves (funkcni klavesy, pismena, cisla, numlock, sipky) a sviti kazda zona jinou barvou je bomba.

Samotne mechanicke snimace jsou Romer-G s cimz souvisi jedna neprijemnost (ne vsak pro me, ale je teda skoda, ze v recenzich to nikdo nezminoval a to jsem prosel snad vsechno). Jeden uzivatel na CZC psal, ze mel klavesnici s CherryMX a presel na tuto a vratil ji, nebot spinace Romer-G se vyznacuji neprijemnou ozvenou. Musim to potvrdit, pokud namacknete klavesu a prstem z ni jakoby ustrelite pryc, tak pruzinka v klavese se pri zpetnem dorazu rozvibruje a vydava pomerne hlasitou ozvenu. Verim, ze se najdou lide, pro ktere tohle muze byt znacny problem, zvlast kdyz samotne namackavani klaves je na mechanickou klavesnici dost tiche. Co jsem cetl na netu, tak leda CherryMX Red a Brown jsou aspon trochu srovnatelne, ovsem zadnou ozvenou netrpi. Pokud se prst z klavesy sundava pomaleji, tak je ozvena pryc, asi taky zalezi jak kdo pise, ale da se predpokladat, ze ti co umi psat rychleji, ti budou mit ozvenu a pokud je v mistnosti ticho, tak ji uslysi.
Nicmene ja s tim nemam nejmensi problem a na klavesy si absolutne nemohu stezovat, protoze oproti vsemu co jsem doted mel je to pro me novy zazitek pri psani. Vzdycky jsem mel problem (mozna jste si toho vsimli v mych prispevcich), ze do nektere klavesy jen z lehka stouchnu a vynechal jsem ve slove pismenko, tak tady se nic takoveho nekona, staci jen lehky stisk a je pismenko na svete. :-) Prirovnam-li to i treba i k membranovym klavesnicim, tak je namacknuti jeste lehci, ze bych omylem napsal dve pismena za sebou se ale nestane, fakt parada.

Klavesnice nema predni podlozku (ani jsem takovou klavesnici nechtel), ale klavesnice co jsem doted mel, tak mely predni hranu zkosenou smerem ke stolu, takze nehrozil nejaky otlak na ruce. Tady je pravy uhel a mel jsem z toho obavu - zbytecne. Klavesnice je velmi uzka a predni klavesy konci v podstate tesne za hranou klavesnice, takze i ja s pomerne malou rukou uplne v pohode nahmatnu i ciselnou radu (pismena s diakritikou) a ke kontaktu s predni hranou klavesnice nedochazi. Je ale otazka, jak by to bylo u nejake jeste mensi ruky u zen nebo u ditete, tam si nejsem jist, ze by to bylo idealni.

Proste z meho hlediska nema klavesnice chybu a ted jsem z ni momentalne hodne unesenej. Ale nejake doporucovani to nebudu delat, to uz jsem tu delal u predchozi klavesnice a jak to po dvou letech dopadlo, ikdyz teda verim, ze tahle nezklame.

Jinak jeste dodam k podsviceni, ze se da samozrejme vypnout, pres den ho nepotrebuju.
Klavesnici jsem kupoval u CZC, kteri dle vseho drzi nejakou exkluzivitu na CZ provedeni, na Alze nabizi jen s US potisky. S tema je to trochu zamotane. Nejaky uzivatel na Alze si v diskuzi stezoval, ze to maji blbe, ze provedeni klavesnice je EU (pozna se podle znaku Eura u klavesy 5), coz je proste pravda, ovsem i ja mel na obalu napsano, ze se jedna o US keyboard. Vevnitr ovsem byla EU klavesnice s ceskym potiskem, Logitech v tom ma nejaky zmatek nebo mozna cela EU klavesnice a vsechny jeji varianty vcetne ceske vychazi na teto klavesnici z US verze a proto to tam Logitech nechava jako US.
Na obrazcich na CZC vypadaji ceske znaky tak nejak divne jako kdyby byly jen domalovane a nebyly podsvicene, skutecnost takova neni, CZ potisk je kvalitni a vsechno je krasne a rovnomerne podsvicene.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny