Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze obnovit bitovou kopii ze zálohy ve Windows 10

Čau kluci. Nemůžu zaboha obnovit Windows 10 z bitové kopie na nový HDD. Píše mi to následujcí - Disk, který je nastaven jako aktivní v BIOS, je příliš malý, aby bylo možné obnovit původní systémový disk.Nahradte disk větším a potom opakujte operaci obnovení. ( 0x80042407 ) Koupil jsem si nový 120 GB ssd a nejde to. Ono to ale nejde ani obnovit na klasický HD s kapacitou 1 TB. Už se mi to dřív stalo, tak jsem to teda přeinstaloval a vytvořil další bitovou kopii a dělá to zase. A já nemám fakt náladu celý ten Windows instalovat i s haldou programů, když mám tu bitovou kopii. Na netu píšou, co jsem teda pochopil cosi o nastavení toho disku, na který chci instalovat, že má být jako primární, což ale snad v biosu mám. V položce device priority je nastaven jako první. Prostě to nejde. Mám z toho takový nervy, že bych nejradši do něčeho kopnul. Prostě to nejde, zkoušel jsem to už asi dvacetkrát. Nevíte někdo, kde je zakopaný pes ? Deska je Asus Sabertooth x58 s i7-930. Akci spouštím z disku pro obnovení bitové kopie.

Předmět Autor Datum
no to co chceš udělat je asi naklonovat Wokna na jinej disk a to není totéž jako obnovaa z bitové ko…
paul 29.09.2016 11:49
paul
Nechci nic klonovat. Windows 10 mam nainstalovaný dávno. A dávno jsem hned po instalaci W10 vytvořil…
Tučňák píše 29.09.2016 12:04
Tučňák píše
mám si to vyložit, že máš bitovou kopii disku s jednou partyšnou velikou 1TB. vesměs na netu najdeš…
TNT 29.09.2016 12:31
TNT
Mám zálohu / bitovou kopii / Windows 10 o velikosti 17 Gb /udavané ve vlastnostech souboru/ a uložen…
Tučňák píše 29.09.2016 14:35
Tučňák píše
ale chápeš, že těch 17GB odpovídá zkomprimovanému oddílu 1TB? Že velikost zálohy nederminuje velikos…
touchwood 29.09.2016 15:10
touchwood
Neodporúčam klonovať (obnovovať bitovou kópiou) z HDD na SSD. Spravidla to nebude poriadne fungovať.…
Ansam 29.09.2016 14:54
Ansam
já jich naklonoval desítky a žádný problém nikdy nebyl. Maximálně je třeba přehodit IDE na AHCI, což… poslední
touchwood 29.09.2016 15:11
touchwood

Nechci nic klonovat. Windows 10 mam nainstalovaný dávno. A dávno jsem hned po instalaci W10 vytvořil na externí HD bitovou kopii, včetně vypálení disku /CD/ pro spouštění obnovení z bitové kopie! To je co se tohohle týče. Teď, abych nemusel zase W10 na ten nový ssd instalovat, chci tu bitovou kopii obnovit na ten nový HD. Jenže to nejde. A ono to nejde obnovit ani na žádný jiný HD, už jsem to zkoušel na dva jiné s kapacitou 500Gb i jeden TB. A nic, vždy to hodí tu blbou chybouvou hlášku, co jsem popsal výše. Prostě to nejde. A předchozí Windows 8,7, Vista jsem vždy úspěšně obnovil tímto způsobem. Ale tohle nejde, nejde a zase nejde.

mám si to vyložit, že máš bitovou kopii disku s jednou partyšnou velikou 1TB. vesměs na netu najdeš návody jak převést systém z velkého disku na malý ssd disk tak, že si na starém disku tu systémovou partyšnu do velikosti nového disku musíš vyrobit a potom zálohovat. předpokládám od bitové kopie, že uloží každou informaci přesně na pozici disku až do toho 1TB a to pak vyžaduje minimálně stejně veliký disk k obnovení. najde se i soft, který by ti migraci na menší disk udělal, přes šikovně zadadá slova google něco najde.

Mám zálohu / bitovou kopii / Windows 10 o velikosti 17 Gb /udavané ve vlastnostech souboru/ a uloženou na externím HD. Nejsem schopen jí použít-obnovit na jakýkoliv harddisk, ať už nový ssd, klasický HD různých velikostí, dokonce mi to nedovolí obnovít ani na ten harddisk, ze kterého byla vytvořena. Prostě to nejde a vyhazuje to tu samou chybu s tím číslem, co jsem napsal výše. Na netu jsem koukal, moc k počtení ohledně W10 tam není a když už, tak nechápu zcela, o čem tam mluví. Potíž údajně by měla být v BIOSU, kdy by HD, na který to chci obnovit, měl být nastaven jako primární. Jediné, co jsem v BIOSU našel, je Device priority tuším tam je napsaný,kde jsem nastavil požadovaný HD /kam to chci instalovat/ jako primární, nicméně to nepomohlo vůbec. Nejsem schopen obnovit Windows za pomocí bitové kopie na vůbec žádný hardisk. A už fakt nevim, proč jako ne ? No ve finále ten Windows prostě nainstaluju znova i se všema programama, což mi zase bude trvat půl dne a za půl roku, až to budu chtít udělat znova, to asi zase jako blbec budu celý přeinstalovávat. Což je fakt opruz, zvlášť když mám bitovou kopii. Proto se snažím zjistit, proč mi to nefunguje ? Abych u toho zase příště nemusel trávit půl den a instalovat, když můžu obnovit.

ale chápeš, že těch 17GB odpovídá zkomprimovanému oddílu 1TB? Že velikost zálohy nederminuje velikost oddílu? ŽE windowsí zálohy jsou takové neslané a že neumí totéž, co třeba Acronis?

BTW, pokud vím Acronis umí převést Win zálohu na svou, ta by pak měla umět zmenšení oddílů. Reinstalovat opravdu není třeba.

Neodporúčam klonovať (obnovovať bitovou kópiou) z HDD na SSD. Spravidla to nebude poriadne fungovať. V mojom prípade to nefungovalo riadne ešte ani raz. Vždy boli nejaké problémy. Na NOVÝ SSD je treba inštalovať komplet operačný systém a začať si ho tvoriť. Je to veľa roboty, ale bude s ním 100% spokojnosť. Ak však chcete z bitovej kópie, tak postupujte takto:

1. Pripojte iba SSD disk
2. Nainštalujte identický Windows 10 ( aký je v bitovej kopii)
3. Vypnite PC a pripojte druhý disk
4. Z bitovej kópie uloženej na druhom disku obnovte pôvodný systémový disk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru