Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavenie prav na disk

Potreboval by som nastavit prava na sietovom disku pre uzivatelov. Ak by som si vedel spustit pripadne naistalovat nejaky virtual, kde by som si to odskusal, bolo by dobre. kedysi som mav WServer nejaky release, ale uz vypisuje ze skoncila platnost.
Cast disku / adresar je dany vsetkym na zdielanie, kde potom pomocou prav maju povoleny / nepovoleny zapis atd . . . ale robia mi tam bordel, presuvaju subory, adresara (nahodne, nechtiac, nevedomky, prepisuju . . . klikne ze chce hladat, ale spravi dvojklik a uz prepisuje nazov . . . )
Potreboval by som to nastavit tak, aby na mapovanom disku nemal nikto pravo vytvarat mazat adresare, subory, len ja, ale kazdy pracovnik dostane adresar v ktorom si moze robit co chce . . . vytvarat dalsie podasresare a pod . . .
A trosku mam zmetok v tom dedenia a pod. Uzivatelov mam s skupine, ktora ma povolene vsetko, a potom co potrebujem zakazujem na osoby.
Teraz by to bolo viac menej opacne, skupina len zobrazit adresare, a menovite povolit na jednotlive adresare. Len nemam nejaky cvicny server :-( . . na ostrom skusat nieje bohvie co . . . mame to v podstate len ako file-server . . .

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny